Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t

 

Az egyetem - amely okiratában deklarálta a kínai kommunista párt szolgálatát - a tervezett Diákváros területén kapna helyet, de nem csak ez okozott felháborodást, hanem a beruházás több mint 500 milliárd forintos költsége is. A Fudan-ügy fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

 

Mégsem vétózza meg Budapest vezetése a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését – jelentette be az ATV hétfő esti műsorában Karácsony Gergely.

 

A főpolgármester korábban két feltételt szabott ahhoz, hogy a belengetett vétó ne történjen meg: a főváros megkapja az egészségügyi fejlesztésekre ígért pénzt, a kormányzat pedig ne adja át a Diákvárosnak szánt területeket a Fudan Egyetemet működtető alapítványnak.

 

Karácsony az ATV műsorában azt mondta: az egészségügyre kialkudott pénz késéssel ugyan, de megérkezett, a Fudan-projektet pedig „elengedte” a kormány.

 

„Én pontosan tudom, hogy a kormány valójában már rég elengedte ezt a Fudan-történetet. Azért engedte el, mert a kínaiak elengedték, mert úgy vannak vele, hogy ez nekik nem ér ennyit” – mondta Karácsony Gergely a műsorban.