Vágó ittassággal vádolta Gyurcsányt: Megegyezni nem tudtak, hát akkor legalább pereskednek

Gyurcsány Ferenc DK-elnök meghívására közel másfél órát tárgyalt egymással az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP vezetője, azonban megállapodás nem született. A Jobbik már korábban jelezte, hogy nem megy el az egyeztetésre. Abban egyetértés volt, hogy egyetértésre van szükség.

 

A szorosabb ellenzéki együttműködés egyik nagy akadálya, hogy az érintett pártok vezetői között személyes ellentétek is húzódnak. Ráadásul a kőkemény politikai üzenetek mellé mindig becsúszik egy pár személyeskedő üzengetés is.

 

Az LMP-s Vágó Gábor úgy nyilatkozott, hogy ha meghív vendégségbe másokat, akkor legalább azokat is megkínálja itallal. A megjegyzésével arra utalt, hogy a DK elnöke kapatosan vett részt a kudarcba fulladt megbeszélésen.

 

A DK ma azonnal közleményben tudatta, hogy Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba bepereli Vágó Gábort:

 

„Vágó Gábor nem nevezte meg, hogy kire vonatkozott tegnapi igaztalan állítása, amelyet az ellenzéki pártok tárgyalása után tett. Az LMP politikusa vendéglátóiról beszélt. Ez csak Gyurcsány Ferenc és/vagy Molnár Csaba lehetett. A DK elnöke és ügyvezető alelnöke becsületében sértve érzi magát Vágó Gábor hitvány hazugsága miatt. Ezért Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba jogi elégtételt vesz Vágó Gáboron.”

 

Ezúton is köszönjük a konstruktív ellenzéki összefogást a Fidesz ellen három héttel a választás előtt...