Vádemelés történt az ultraradikális Vadhajtások oldal alapítója ellen

A Vadhajtások nevű honlap és az Ultras Liberi egykori szélsőjobboldali fociultracsoport alapítója 2019. április 10-én délután a VI. kerület, Nyugati téren odament a Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtő aktivistáinak sátrához, és abba belerúgott egy focilabdát, majd nagy erővel egy másik sátor előtt levő pultnak és a sátor oldalának rúgta a labdát. Miután egy aktivista felszólította, hogy hagyja abba cselekményét, Bede hangosan és trágárul szitkozódva leköpte az őt – számol be a részletekről a media1.hu.

 

A másik, szintén az eljárás tárgyát képező ügy, hogy Bede Zsolt 2020. január 30-án a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt tartott gyűlésen előbb hangosan és indulatosan inzultálta Hont András újságírót (a hvg.hu publicistáját), majd egymás után kétszer levette a szemüvegét, és meg is lökte.

 

Az ügyészség szerint Bede Zsolt „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása” mindkét esetben alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében szabjon ki pénzbüntetést Bede Zsoltra.

 

Az Index megemlítette, hogy Bede Zsolt néhány éve közösen pózolt egy fotón Orbán Viktor miniszterelnökkel.