Útmutató a legjobb beltéri növények kiválasztásához

Ha te is szeretnéd ezeket az előnyöket megtapasztalni, érdemes neked is elhelyezned néhány szobanövényt beltéren. Hogy a te otthonodba konkrétan melyik illik, azt számos tényező befolyásolhatja. 

 

Ám, ha mindent alaposan átgondolsz, akkor gyerekjáték lesz megtalálni a megfelelő növényeket, amelyekhez mindenképpen szükség lesz majd néhány kaspóra a Lakberbazár kínálatából

 

A mi személyes kedvenceink a kék színű bádog kaspók, amelyekbe egyébként fűszernövényeket is szoktunk ültetni. De igazán jó szolgálatot tesznek a konyhakertben is.

 

A fényviszonyok felmérése

 

Mielőtt belevágnál a “zöld családod” megalapításába vagy kiválasztásába, mérd fel a fényviszonyokat! A lakás kevésbé megvilágított részeibe mehetnek a legkevesebb karbantartást és fényt igénylő növények, míg a sok fényt igénylő aloe vera vagy pénzvirág kerüljenek a napos ablakokba.

 

A korlátaid megismerése

 

Abban az esetben, ha korábban még egyáltalán nem gondoztál szobanövényt, akkor először mindenképpen kevés gondozást igénylő növényeket válassz! 

 

Ezek között nagyon sok olyat találhatsz, amely a szépségével bármely helyiséget képes beragyogni. Legényvirág, flamingóvirág, vörös levelű fikusz, szobapáfrány, vesszőkaktusz – hogy csak néhányat említsünk. 

 

Majd miután sikerült némi rutint szerezned, átnyergelhetsz a több odafigyelést igénylő fajtákra. De mindenképpen kis lépésekben haladj!

 

Egy tanács a kaspóválasztáshoz

 

Annak érdekében, hogy a kaspók passzoljanak az általad választott növényekhez, mindenképpen be kell tartanod azt az általános ökölszabályt, hogy a kaspónak háromszor nagyobbnak kell lennie a növény talpánál, a magasságának pedig közel hasonlónak, mint a növényé.

 

Tippek a kaspók elhelyezéséhez

 

Ha egy-egy kaspót helyezel el a helyiség egy-egy sarkába, akkor az eléggé magányos hatást kelt majd. Ezért is az az első javaslatunk, hogy csoportosítsd a virágtartókat, és helyezz el belőlük kettőt-hármat egymás mellé. 

 

Természetesen ezeknek nem kell egyformának lenniük. Nyugodtan kombinálhatod a különböző anyagokat, színeket és formákat, amelyek így egyfajta sokszínű egységet alkotnak és kiemelik egymás sajátosságait.

 

Végül pedig az így létrehozott növényszigetek közelébe helyezz el néhány lámpást, hogy az esti órákban is a növényekre irányíthasd a figyelmet! 

 

Abban az esetben, ha netán kérdésed lenne a kaspókkal kapcsolatban, keresd nyugodtan a Lakberbazár ügyfélszolgálatát, ahol szívesen állnak majd mindenben a rendelkezésedre!