Utánlövés: Vágó Gábor bocsánatot kért Gyurcsánytól

Az eset előzménye, hogy a vasárnapi ellenzéki egyeztetést követően Vágó Gábor a 444 élő közvetítésén egyebek mellett megjegyezte, „megsüvegelendő” ugyan a gesztus, hogy meghívták őket, de „ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom whisky-vel”.

 

Az LMP-s politikus ehhez még hozzátette, hogy a részegséget fizikai és átvitt értelemben is komolyan kell venni: tette mindezt azután, hogy a DK tegnapi közleményében azt írta, Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba bepereli Vágó Gábort.

 

Az ATV műsorában Vágó Gábor hangsúlyozta, elsősorban szellemi részegségre utalt, márpedig azért, mert meglátása szerint a DK vezetői azt üzenték, nyitottak a Jobbikkal való tárgyalásra, később viszont azt, hogy mereven elzárkóznak ettől.

 

Tisztázta azt is, hogy azért lett korábban „idegesebb a kelleténél”, mert nyilvánvalóvá vált a tárgyaláson a DK Jobbikkal kapcsolatos álláspontja, holott Gyurcsány Ferenc március 15-ei beszéde nyomán „felcsillant a szemük”.