Újabb kritikus támadás: „A bírói kart önkényesen vezeti Handó Tünde”

Az interjúból az derül ki, hogy robbanás közeli helyzet van a bíróságokon, az eddig csendben lévő vezetők is nyíltan felemelik a hangjukat. Handó olyan önkényesen választ bírókat különböző posztokra, hogy az már a minőségi munkát és végső soron az állampolgárok érdekeit is veszélyeztetheti – fogalmazta meg a véleményét a bírókolléga.

 

Szepesházi Péter ellen éppen eljárás van, mert megjelent több olyan írása, amiben kritikát kap az igazságszolgáltatás rendszere és az Országos Bírósági Hivatal vezetője is. Mint mondta, ezeknek a kritikus véleményeknek nem örülnek, és annak sem, ha sok emberhez eljutnak.

 

Szerinte az ős-fideszes Szájer feleségének centralizált, önkényes rendszere a kinevezésekben érhető leginkább tetten, amire több parlamenti képviselő is rákérdezett már felszólalásában.

 

Hogy a főbíróné mindenen rajtra tartja a szemét, mi sem bizonyítja jobban, hogy a nyár végén megjelent Országos Bírósági Hivatal arculati kézikönyvében előírja, hogy milyen és hány darab bugyit viselhetnek a bíróságok ügyfélszolgálati alkalmazottai.

 

Eláruljuk a megoldást: öt darab legyen, fekete, fehér vagy testszínű.