Újabb fővárosi szocialista vezetők léptek át a DK-hoz

Szaniszló Sándor és Kiss László is úgy döntött, csatlakozik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz, ezzel pedig – miután a kettős párttagság a szocialisták alapszabálya szerint tiltott – automatikusan megszűnik tagságuk az MSZP-ben, értesült több forrásból az Index.

 

Ezzel a szocialista párt két sikeres politikusát, az ősszel megválasztott óbudai, valamint XVIII. kerületi polgármesterét is elveszítheti, ami nemcsak a régóta gyengülő szervezet számára vészjósló, de a DK erősödését, elsősorban fővárosi előretörését is szemléltetheti.

 

A két polgármester megerősítette az információnkat. Kiss László és Szaniszló Sándor közös választ küldtek az Indexnek, amelyben azt írták: két fő oka volt az átlépésnek:

 

„A polgármesteri programunk végrehajtásához a DK politikai közösségétől kaptunk megfelelő garanciákat és politikai támogatást. Másrészt az európai politikát illetően az a vonal áll hozzánk a legközelebb, amelyet a Dobrev Klára vezette EP-delegáció képvisel például az európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék kérdésében.”