Újabb botrány a ferencvárosi önkormányzatban

 

„Sajnos azonban ezt az együttműködést Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője nem segítette, hanem akadályozta. A párt elnökségének ezért nem volt más választása mint, hogy kizárási eljárást indítson Jancsó Andreával szemben” - írták.

 

A 2019-es ferencvárosi előválasztáson a Momentum még az ex-LMP-s Jancsót támogatta Baranyival szemben. Akkor úgy nyilatkoztak, hogy azért nem Baranyit, mert őt nem tartják integratív személyiségnek, a politikus szerintük nem eléggé kompromisszumkész – emlékeztet a portál.

 

"A Momentum Mozgalom vállalta a 2024-es választáson is, hogy nem akadálya, hanem motorja lesz az ellenzéki együttműködésnek. Teljesen egyértelmű ezért, hogy támogatjuk az elmúlt öt évben jól teljesítő ellenzéki polgármestereket – akkor is, ha azok nem a Momentum közösségének a tagjai" – írta közleményében az ellenzéki párt.

 

Úgy folytatták: "Baranyi Krisztina jó munkát végzett Ferencváros élén, és az elmúlt időszakban közte és a Momentum között egy jó együttműködés alakult ki. A Momentum elkötelezett a ferencvárosi együttműködés folytatása mellett. Mi abban hiszünk, hogy a magyar közéletben még sok hasonló együttműködés hozható létre, melyben a független polgármesterekre, közéleti szereplőkre is számítunk."