Új magyar hobbi: Imádunk nyaralásról meztelen szelfizni

„A megosztások mögött különböző indítékok állnak, de a nagy többség egyfajta naplóként tekint saját közösségi média profiljára, amit jól esik időről időre átböngészni” - árulta el Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere a Borsnak adott interjújában. A kutatás szerint a válaszadók alig 10 százalékát motiválja mások reakciója.

 

A felmérés alapján 3 nyaralóból kettő szokott szelfizni. Közülük a legtöbben valamilyen nevezetesség előtt pózolnak - a válaszadók harmada készített már meztelen szelfit.

 

Minden második szelfiző átlagosan 1-5 képet lő ahhoz, hogy legyen közöttük olyan, amit meg tud osztani, negyedük már 6-12 verziót készít, és tízből egy akár 20 képnél is többet rögzít, csak hogy meglegyen a tökéletes fotó.

 

A válaszadók kétharmada nem foglalkozik mások véleményével, és egyáltalán nem tartja cikinek a szelfizést nyilvános helyen. A férfiak egyébként e tekintetben bevállalósabbak, a nők körében többen vannak azok, akik kínosnak érzik mások előtt elkészíteni az önportrét, ezért inkább megvárják, hogy elvonuljanak az illetéktelenek. A férfiak több mint fele (54%) inkább vicces képet lő, míg a nők többsége (56%) a tökéletességét szeretné megmutatni.