Top 10 látnivaló Horvátországban: ezekért is megéri szállást keresni

Horvátország legszebb látnivalói

 

A legtöbben alighanem a horvát tengerparttal kötik össze a nyaralást. Sőt, egyesek ha tehetik, minden nyáron meglátogatják az Adriát. Horvátország azonban rengeteg más csodát is tartogat a turisták számára. Nézzük is meg ezeket a teljesség igénye nélkül, 10-es listán bemutatva.

 

A horvát tengerpart varázsa

 

De akkor először is természetesen a tengerpart. Az Adriai-tenger gyönyörű partjai, homokos és kavicsos strandjai vonzzák a legtöbb látogatót a mai napig. A kristálytiszta víz, a napfény és a kiváló fürdőhelyek egyszerűen felejthetetlen kikapcsolódást ígérnek.

 

2. Dubrovnik: óváros a történelem ölelésében

 

Dubrovnik óvárosa lenyűgözően szép városfalakkal veszi körül magát, amelyek évszázadokon átívelő történelmet és kultúrát sugároznak. A macskaköves utcák és a lenyűgöző építészeti részletek igazi közönségkedvenccé tették a helyszínt.

 

3. Plitvicei-tavak és Nemzeti Park: az igazi természeti csoda

 

A Plitvicei-tavak egyedülálló természeti csoda, ami csillogó vízeséseivel és kristálytiszta tavainak hálózatával varázsolja el a látogatókat. A parkban tett séta szintén feledhetetlen élményt nyújt.

 

4. Diocletianus-palotája: az építészeti mestermű

 

A Split városában található építészeti remekmű, a Diocletianus-palota egyedülálló építészeti csoda, ahol a város lényegében egy ókori római palota köré épült. A kontraszt lenyűgöző, és a területen sétálva az időutazás élményét élheted át.

 

5. Hvar-sziget: pezsgő élet a természet hálójában

 

Hvar-sziget neve már-már összefonódott a lenyűgöző strandokkal és az élénk éjszakai élettel. Emellett a sziget természeti szépségei, olajfaligetei és dombokra épült városai is lenyűgözőek.

 

6. Zadar: tengeri orgona és az üdvözlő nap

 

A Zadar városában található híres tengeri orgona a hullámok ritmusában zenél, az üdvözlő nap alkotás pedig lenyűgöző fényjátékot mutat a naplementében.

 

7. Rovinj: a romantika és a színek világa

Rovinj festői városa a tengerparti romantika és a színes házak tökéletes keveréke. A szűk utcák és kis piacok egyedülálló hangulatot teremtenek.

 

8. Krka Nemzeti Park: a vízesések birodalma

 

A Krka Nemzeti Park gyönyörű vízesései és természetes medencéi olyan tájat teremtenek, amit a látogatók nemcsak megcsodálhatnak, hanem sétálhatnak ott és akár úszhatnak is.

 

9. Trogir: a sikátoros óváros

 

Trogir sikátoros óvárosa tele van történelmi kincsekkel és lenyűgöző épületekkel, műemlékekkel, amelyek biztosan visszarepítenek a múltba.

 

10. Korčula-sziget: kultúra és szépség

 

A Korčula-sziget pedig középkori városával és gyönyörű strandjaival lett a horvátországi utazások alapkelléke.

 

Mi alapján válassz szállást Horvátországban?

 

Horvátországban a tengerparti üdülőhelyeken apartmanok és luxushotelek várnak, míg a történelmi városokban hangulatos kis panziók és butikszállodák is találhatóak. A megfelelő szállás kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az elhelyezkedést, a kényelmet és az árakat. Szerencsére a horvátországi szállás keresést a SzállásKérés weboldala is megkönnyíti.