Tiloson hajtott át a rendőrautó – járőrkocsival ütközött, egy 21 éves rendőr meghalt

A sofőr végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. A rendőrség közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó Mátyás Balázs Tamás r. őrmester a baleset áldozata. A másik szolgálati autó utasai is megsérültek a karambolban – értesült a részletekről a zoom.hu.

 

Mátyás Balázs Tamás 1996. augusztus 24-én született Budapesten. Az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában kezdte meg tanulmányait és 2016. szeptember 1-jétől nevezték ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályára járőrtárs beosztásba, ahol 2017. július 1-jétől járőrként szolgált.

 

Az elhunyt rendőr emlékére kollégái a mai napon a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt gyertyagyújtással egybekötött néma megemlékezést tartottak.

 

Az ügyészség nyomoz a baleset ügyében, büntetőeljárás indult. A 24.hu megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség közölte: halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoznak. Gyanúsítottként egyelőre nem hallgattak ki senkit.