Távol és mégis közel: egy játékbolt, ami jóval több egy boltnál

Már az oldal kínálata és hangulata is nagyon magával ragadó volt, ám amikor a rendelés megérkezett, akkor ért csak igazán a meglepetés. A csomagban egy kis kártyát találtam, rajta egy kedves üzenettel és az eladó nevével. Mintha csak a játékbolt állt volna a küszöböm előtt. 

 

Eszembe jutottak a régi személyes vásárlások

 

Már el is felejtettem, hogy régebben milyen érzés volt egy nyugodt vásárlás során érezni az eladók törődését. Már hiányzott a mosoly és persze a szakértelem is. Felnőtt emberként természetesen tudom, hogy mikor mit szeretnék vásárolni, és most is tisztában voltam azzal, hogy mire van szüksége a lányomnak.

 

Ha neten keresztül vásárolok, a szakértő tanácsokat nélkülöznöm kell. Itt viszont kaptam ötleteket a következő „beszerzésre” is, hiszen az oldal átláthatóan, témákra és játéktípusokra bontva kínálta a portékáit. Olyan játékokat, amelyek napok múlva nem a sarokban, megunva kötnek ki. 

 

Az ideális webshop tényleg olyan, mintha a bolt a nappalidból nyílna

 

Sokszor gondolkozom azon, amikor neten vásárolok, hogy néha annyi időt vesz igénybe, mintha magam mennék el a boltba (persze csak ha városon belül lennénk).

 

Szeretek tisztában lenni azzal, amit veszek. De hát ki nem? Az ideális webshop ezért számomra tényleg olyan, mintha a nappalimból nyílna. Szeretek kérdezni, ha nem találok elég infót, ezért örülök neki, ha van chatablak – annak pedig még jobban, ha hamar válaszolnak is, itt ez is pipa. Örülök a plusz ötleteknek, mert néha csak érzem, hogy milyen típusú játék lenne jó, de konkrét ötletem nincs. Ilyenkor hálás vagyok érte, ha van, aki tanácsot adjon.

 

Amikor egy oldalon érdekes cikkeket találok a témában, úgy érzem, mintha egy szakértő tanácsait hallgatnám a boltban. Jelen esetben imádtam olvasni a fejlesztőjátékokról szóló cikket, de kaptam ötleteket a gyereknevelés, a beszédfejlődés, a kinti játékok kapcsán is. 

 

A még járatlan utakat is bejárják a vásárlók kedvéért

 

A profizmust és a törődést – ez a kettő kombinációja ad igazán értelmet egy boltnak – nem csak a tanácsokban lehet megélni. Külön tetszett az, hogy kérésemre egy Magyarországon nem kapható játékkal kapcsolatban felvették a kapcsolatot a külföldi gyártóval. Persze akár onnan is megrendelhetném, de egyénileg a postaköltséggel méregdrága lenne, és nem is biztos, hogy Magyarországra küldenének csomagot. A kínálat egyre bővül, nem csak a magyar gyártók kreatív fejlesztőeszközeivel, hanem a külföldiekével is.

 

És ha már ennyi szakértelem és odafigyelés van jelen egy kis ajkai játékboltban, természetes, hogy egy idő után saját fejlesztésű játékokkal is előrukkolnak, gyógypedagógusok, pedagógus szakemberek közreműködésével.