Társasjátékok az egész családnak

A Compaya családi társasjáték kínálatában mindenki kiválaszthatja akár életkor szerint is, hogy melyik az a társas, amivel szívesen ül le játszani. Nézzük a kategória három legkedveltebb darabját!

 

Társasjáték négy főre kisiskolás kortól

 

Egy igen nagyszerű társasjáték a Kuruzsló és Tsa. - Quedlinburgi futam, amelyet 6 éven felülieknek ajánlunk. Ezzel a társassal 2-4 fő játszhat, így akár egy hétvégi családi programként is elő lehet venni a dobozt, ha éppen ehhez van kedvetek. A társast az Év gyerekjátéka díjra is jelölték, sőt elnyerte a JEM társasjáték díjat is!

 

A kicsiknek azért fog annyira tetszeni, mert dobókockával kell játszani, és bizony a szerencsének itt nagy szerepe van! Nem biztos, hogy a legokosabb fog nyerni.

 

Mi is itt a feladat? Minden játékosnak van egy húzózsákja, amelybe különböző jelzőket kell összegyűjtenie a játék során. A cél megszerezni az aranyüstöt, de ez csak akkor fog sikerülni, ha az út közben rendszeresen etetjük az állatainkat. Ha viszont állateledel helyett álomfüvet húzunk, akkor nincs mese, kimaradunk a dobásból.

 

Ennek a társasjátéknak 25 perc a játékideje, tehát még vacsora előtt vagy után is le lehet ülni vele játszani. Ha azonban ráuntatok, akkor sincs gond, hiszen a táblát megfordítva egy új játékmódot próbálhattok ki, ez esetben a verseny is hosszabb idejű lesz.

 

Egy nagyon menő kártyajáték, ha nagy a család

 

A SET - A felismerés családi játéka azért került a listánkra, mert akár húszan is játszhatják! Csapatépítő bulik kedvel társasa ez, de otthon családi társasjátékként is megállja a helyét. Ha többen vagytok, például a nagyszülők is szívesen csatlakoznak, akkor mindenképpen szerezzetek be egy SET-et. Ezzel a kártyajátékkal a 6-99 éves korosztály is játszhat!

 

Nagyon egyszerű szabályai vannak, hamar meg lehet tanulni a játék menetét. De mit kell pontosan csinálni? 81 lap áll rendelkezésre, amelyeken különböző színű, formájú, számú és mintázatú alakzatokat találtok: minden lapon ezt a négy tulajdonságot kell figyelni.

 

3 x 4 lapot kell középre kirakni, majd alaposan szemügyre venni a kártyákat: az, aki elsőként talál három egyforma vagy épp három mindenben különböző kártyát, magához veheti azokat. Ezt követően jön egy újabb kör.

 

Ez egy nagyon izgalmas játék, ahol az észlelésnek van kimondottan nagy szerepe, éppen ezért nagyon fejlesztő hatású. Iskolás gyermekeknek kimondottan ajánlott.

 

Társasjáték 12 éven felülieknek

 

Végezetül a Mágikus tekercsek társasjátékot ajánljuk még figyelmedbe: ezt is 2-4 ember játszhatja, 12 éven felülieknek javasoljuk, a játékidő 15, maximum 30 perc.

 

Mindenki egy varázsló bőrébe bújik, és a cél megfejteni a rejtett tekercsek általi titkos tudást. Ez a misztikusabb társasjáték bizonyára nagyon fog tetszeni a Harry Potter-rajongóknak.