Szinte járhatatlan turistaút a Dél-Börzsönyben

Még száraz időben is meglehetősen balesetveszélyes a meredek hegyoldalon a kifelé dőlő úton a seregnyi kidőlt fatörzset kerülgetve végighaladni. Ezért megkérdeztük a területileg illetékes Ipoly Erdő Zrt-t, hogy az egyébként nagyon látványos és szép útvonal könnyebb bejárhatóságáért mit tesznek? Alább a választ olvashatják:

 

„A Nagymarosi Erdészetünk területén található sárga omega turistajelzés nyomvonala a nyár elején lezárásra került. A lezárásra azért volt szükség, mert a Szent Mihály-hegy térségében a felhőszakadások és villám-árvízek sárelöntést és sziklaomlást idéztek elő. Ez a szakasz szeptember 11-től látogatható újra. 

 

Fokozottan védett természeti terület lévén, itt erdőgazdálkodási tevékenység nem folyik. Szakszemélyzetünk a turizmus lehetőségeire figyel, ehhez nagyon köszönjük, hogy jelezte felénk a kidőlt fák okozta problémákat. Kollégáink rövidesen eltávolítják a balesetveszélyt jelentő útakadályokat. 

 

Az említett kijelölt turistaút valóban a nehezebb terepek közé tartozik, nem kifejezetten sétaút jellegű, sziklás, meredek részen halad egy szakasza, így gyakorlottabb kirándulóknak, túrázóknak ajánlott.”

 

Kertész Z István/kép: Székely Ildikó