Szili Katalin Orbán nevében az ősi föld jogáról hadovált Pécsett

Szili Katalin 2009-ben még Páva Zsolt kihívója volt pécsi polgármesterjelöltként az MSZP színeiben, majd távozott a pártból, saját mozgalmat alapított, 2015 márciusától pedig miniszterelnöki megbízottként tevékenykedik.

 

A politikus, aki 180 fokos fordulata miatt rengeteg kritikát kapot, most azt mondta az MTI szerint: nem azokat kell erősíteni, akik a nemzet ellen, az Európai Egyesült Államokért dolgoznak, hanem azokat, akik a nemzetek Európájáról gondolkodnak.

 

A civil szervezeteknek a magyar nemzeti érdeket és az ehhez tartozó közjó szolgálatát kell megvalósítaniuk - hangsúlyozta.

 

Európa akkor tudja újra definiálni magát ebben a globális világban, ha a sokszínűségét azok a nemzetek jelenítik meg, amelyek őshonos népként e terülen éltek, élnek - mutatott rá a miniszterelnöki megbízott. Ők nem bevándorlók, migránsok Európában, saját szülőföldjükön szeretnének gyarapodni, boldogulni - tette hozzá./.../

 

„A magyar kormány jelentős lépéseket tett a helyzet javítására. Példaként említette a Köldökzsinór programot, az óvoda-fejlesztési és gazdaságélénkítő programokat” – hangsúlyozta most éppen fideszes agitátorként a volt MSZP-politikus.