Szigetvári lett az Együtt miniszterelnök-jelöltje - a hírre kilépett a párt szakpolitikusa

Szigetvári Viktor azt mondta az újságíróknak, hogy az Együtt az egyetlen olyan párt, amely felnőttnek tekinti a választókat, ezért nem fogják folytatni az elmúlt "évtizedek néphülyítését", nem tesznek betarthatatlan ígéreteket.     2018 tavaszának az lesz a tétje, hogy megtörik-e az Orbán-rezsimet - hangsúlyozta az új miniszterelnök-jelölt.

 

A választás végkimenetele az is lehet, hogy abszolút többséget szerez egy baloldali, zöld és liberális pártokból álló koalíciós kormány, ahogy az is, hogy a Fidesz kapja a legtöbb szavazatot, mégis elveszíti abszolút többségét - mondta Szigetvári Viktor.

 

Ma az összes olyan ellenzéki párt, amelyik saját miniszterelnök-jelöltet állított, úgy beszél a választókhoz, mintha egyedül készülne kormányt alakítani, annak ellenére, hogy mindenki tudja, a Fideszt csak egy koalíciós kabinet tudja megtörni - jelentette ki az Együtt miniszterelnök-jelöltje.

 

Ezt követően jelentette be kilépését az Együttből Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi szakpolitikusa. Komáromi a döntését azzal indokolta, hogy véleménye szerint a vezetés, különösen Szigetvári Viktor miniszterelnök-jelölt rossz irányba viszi a pártot. Ennek ellenére marad a pártlistán.