Szétmállóban a morzsaellenzék: Hadházy kiállt Márki-Zay mögül, az LMP elektromos roller

Hajdan a Fideszt megjárt, később LMP-illuzionista politikus a hódmezővásárhelyi polgármester által elindított, bár a mai napig homályos célú Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnökeként próbált politikai felületet találni a világról alkotott elképzeléseinek.

 

Immár ez utóbbival kapcsolatban is már csak múlt időben – lemondott és kilépett az MMM mindösszes működéséről és mozgalmából. A mozgalomban állítólag szervezeti és ideológiai problémák is vannak a személyi konfliktusok mellett, a gazdálkodás nem átlátható s Mráki-Zay egyre inkább olyan szélsőjobbra hajló kijelentéseket tesz, amelyek sem emberileg, sem ideológiailag nem vállalhatóak.

 

Hadházy a döntését azzal indokolta, ami már régóta a levegőben forr s Márki-Zay Péter csak tessék-lássék tudott fedő alatt tartani, mégpedig hogy nem érzi úgy, hogy „a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”. Az eredetileg héttagú vezetésből már ketten távoztak, ugyanis Ábrahám Júlia elnökségi tag is lelépett.

 

Márki-Zay mindezt úgy kommentálta, hogy egy féléve húzódó személyes konfliktus áll mindössze a szakítás mögött.

 

Az LMP is bejelentette, hogy a Fidesz leváltása a céljuk s az ellenzéki főpolgármester-jelölt mellett a kerületi polgármesterjelölteket is támogatják, de. Csak abban az esetben, ha az ellenzéki egyeztetések során garantálják, hogy minden kerületben támogatnak egy-egy LMP-s jelöltet is. Az ellenzéki szövetség azonban ezt az ígérete ellenére sem garantálja – állítja a nagyítóval sem látható zöldpárt.

 

(forrás: szabadhir.hu)