Szanyi Tibor megnevezte az MSZP EP-választási bukásának felelőseit – ő nincs köztük

Szanyi Tibor hangzatos, de az EP-választás kampányában használhatatlan szlogennek tartja a „Haza. Szeretet. Európa” jelmondatot, és hibának, hogy az MSZP a Párbeszéddel közös listát hangsúlyozta a kampányban a szociális Európa programja helyett. Katasztrofális lépésnek gondolja a  párt listaállítását, így azt, hogy a kevéssé ismert pártelnök került a lista élére. „Az emberek általában nem szavaznak lufira” – idézi a szocialista politikust a 24.hu.

 

Szanyinak az sem tetszik, hogy ő magát alig engedték szerepelni a kampányban.

 

A kommunikációs atombombát azonban szerinte Bangóné Borbély Ildikó dobta az MSZP-re, amikor patkányozni kezdett, és erre csak rátett egy lapáttal Tóth és Ujhelyi a patkánykormány fogalmának bevetésével, amit egy nap után vissza is vontak. Ujhelyi Istvánt külön is is előveszi, aki szerinte lényegében csak a saját egójával és PR-jával foglalkozott, és felrója azt is, hogy a kampány végén az MSZP a listán mögötte kampányoló párbeszédes Jávor Benedek mandátumáért kampányolt.

 

„Mérleg: a főfelelős kirúg két alfelelőst, és marad a helyén. Politikai következmény tehát nincs" – összegzett Szanyi Tibor.

 

Szerinte Kálmán Olga indítása a főpolgármesteri posztért is a kormánypártnak kedvez, hiszen a műsorvezető könnyen leszerelhető azzal, hogy bizonyítottan jó kérdező, ám a polgármesterség a válaszok terepe – idézte a lap.

 

A szocialisták mélyen a várakozáson alul teljesítettek a május 26-i EP-választáson, mindössze 6,62 százaléknyi voksot szereztek, ez csupán egy mandátumot jelent Brüsszelben. Az MSZP választmánya úgy döntött, hogy  ezt Ujhelyi István kapja. A 168 Óra információi szerint a lista harmadik helyén szereplő Szanyi Tibor volt a másik lehetséges jelölt.