Ruszkik haza

Aztán rohamtempóban Magyarországra költözik az egykori KGST bank, aminek banki igazgatótanácsának elnöke az a 64 éves Nyikolaj Koszov, aki másfél évtizedet töltött szovjet külügyi szolgálatban, majd vezető beosztásokban dolgozott orosz állami cégeknél. Oknyomozó portálok szerint édesapja, idősebb Nyikolaj Koszov a múlt század hetvenes éveitől kezdve vezette a KGB magyarországi részlegét, az édesanyja, Jelena Koszova pedig 1949-től szovjet kémként részese volt az amerikai atomtitok ellopásának.

 

Apróság, de nem elhanyagolható szempont hogy a bank orosz alkalmazottai diplomáciai mentességet élveznek.

 

Nos felvetődött bennem egy gondolat:úgy látom Orbán úgy táncol ahogy Putyin muzsikál neki,a Kreml-ből.

 

Szinte minden uniós tagország viszonya fagyos Moszkvával, ellenben a magyar kormány már-már kebelbaráti viszonyban van Putyinnal. És úgy vélem, nem ok nélkül. Nem, nem a gáz miatt..., sokkal inkább azért mert Orbán zsarolható. Ez pedig Putyinnak kapóra jön, hogy bomlasztani tudja az uniót. Orbán pedig mániákusan ragaszkodik a hatalomhoz, így tökéletes párost alkotnak.

 

Ami azonban igazán félelmetes számomra, hogy a magyar emberek elfelejtették - az oroszokkal lepaktálni soha nem kifizetődő: elfelejtették, hogy ha az orosz akar valamit, nem kéri, egyszerűen elveszi.

 

Soha nem hittem volna, hogy megélem azt, hogy fideszesek fogják éltetni Orbánt amiért Putyin seggét nyalja s belementek egy olyan atomerőmű megépítésébe is, ami valójában soha nem fog megtérülni s amelynek hitelét még a gyerekeitek is fizetni fogják.

 

Egykoron az oroszok tankokkal mentek Magyarországra, ma egy bankkal.

 

A többit mindenkinek a fantáziájára bízom.

 

(T.Melinda/gond-olkodó)