Rónai Egon elismerte, hogy hibázott a Magyar Péter interjúval

 

Nagyon nagy port kavart Magyar Péter legutóbb ATV-s interjúja, amit már majdnem 1 millióan néztek meg a YouTube-on, miután felállt, és élő adás közben sétált ki. Később azt mondta, egy ideig biztosan kerülni fogja a csatornát, nem ad nekik interjút, ugyanakkor arra nyitott, hogy Orbán Viktorral vitázzon az ATV-nél.

 

Rónai Egon minden eddiginél több kritikát kapott, sokak szerint nem úgy kezelte a helyzetet, mint kellett volna. Súlyos állításokat tettek vele szemben, addig Magyar Péter szerint ugyan hibázott a műsorvezető, nem haragszik rá, nem érez haragot az irányába.

 

Medgyessy Péter volt miniszterelnök szerint nem volt túl szerencsés a helyzet, és ő is azok közé tartozik, akik nem álltak volna fel az interjú alatt. Közben arról is vita indult, hogyan posztolhatott olyan gyorsan a megafonos Bohár Dániel az esetről egy videós anyag formájában, ami akkor még ki sem került az ATV YouTube csatornájára.

 

Egyes verziók szerint Bohár elsőként kapta meg a videót a szerkesztőségből, ami kapcsán Rónai Egon azt mondta, tudomása szerint nem tőlük kapta a felvételt a megafonos szakember, és ami pedig a nézői kritikákat illeti, elfogadja azokat, és elismeri, kezdhette volna a beszélgetést gratulációval is a Tisza Párt választási sikere után.

 

„Tudomásom szerint nem tőlünk kapta Bohár a felvételt – bárki rögzítheti, szokták is, vágják is, nem is minden esetben jogszerűen […]. A nézői kritikákról: azt elfogadom, hogy kezdhettem volna gratulációval. Ám ha figyelmesen megnézné (valaki) a felvételt, én azon a ponton lezártam a vitát, amikor azt mondja Magyar Péter, hogy el fogja olvasni: köszönöm, ennyit szerettem volna – ezt mondom. És nem én folytatom.” – idézte Rónai Egont az Index.