Romániai gyerekmunkában készülnek a Kinder-tojások..?

A cikk szerint a csoki alatti műanyagtojásokat napi 13 órás munkában rakták össze a romániai Tasnád és Kispér környéki falvakban élő, nehéz anyagi helyzetű családok, akikhez nagy zsákokban szállították ki az alkatrészeket.

 

Mint írták, minden 1000 megtöltött sárga tojás után 1400 forintnak megfelelő lejt kaptak, ami családtagra lebontva 79 forintos órabért jelent.

 

A Sun riportere megkereste a tojásokat gyártó céget, a Prolegist, de a társaság vezetője visszarohant az üzembe, és magára zárta az ajtót. Másnap egy autó jelent meg az egyébként már álmukban is műanyagdarabokat látó családnál, ahol a lap munkatársa a riportot készítette. Elvitték az ottani tojás-alkatrészeket, és közölték velük, hogy többé nincs szükség a munkájukra.

 

A cikk szerint a cég szóvivője később azt nyilatkozta, hogy ők nem adnak ki családoknak alkatrészeket, a korábban említett Romexa is értetlenül széttette a kezeit, a Ferrero pedig arról beszélt, hogy tiltja a gyermekmunkát, valamint a beszállítóinak legalább a minimálbért ki kell fizetniük az alkalmazottaknak.