Razzia Budapesten: Hétfőn lecsap a felfegyverkezett NAV

Majdnem harmincnégymillió forintért lőszert vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szállítmány a hatóság állományába tartozó pénzügyőrökhöz és pénzügyi nyomozókhoz kerül, akik veszélyes, felfegyverzett adócsalókkal, csempészekkel kerülhetnek szembe – derült ki közel egy hónapja.

 

A beszerzés legnagyobb tétele 580 ezer 9 milliméteres pisztolytöltény. A NAV-nak szüksége van emellett gépkarabélyokba való munícióra is, ebből 27 ezret vásárolt. Ezek mellett 3200 sörétes lövedékhez és ezer vaktöltényhez is hozzájutott a hivatal.

 

A NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője a kormánylapnak elmondta, hogy a helyi kapacitásokat erre az időre megerősítik, az ellenőrzésekhez az ország több pontjáról érkeznek a fővárosba szakemberek.

 

Kis Péter András beszélt arról is, hogy főként azoknál a vállalkozásoknál lesznek ellenőrzések, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők.

 

Az információkat felhasználva vendéglátóegységeket, ajándékboltokat keresnek fel a revizorok és a fináncok, de piacokon és vásárcsarnokokban működő vállalkozásoknál is megjelennek majd a NAV emberei, ahogyan a személyszállítással foglalkozók sem maradnak ki.

 

Kiemelte, hogy az ellenőrökre elsősorban az V., VI., VII. és IX. kerületben lehet számítani.