Rákay Philip nekitámadt Gyurcsánynak – 300-an alá is írták a harcos petícióját

Rákay Philip az Origo.hu-n megjelent írása után tiltakozó aláírásgyűjtés indult az ügyben. A petíció szövegében elítélik a volt miniszterelnök fenyegetőzését: „E nyilatkozat rendkívül veszélyes határ átlépését jelzi: egy ma aktív pártpolitikus ezáltal a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak”.

 

A múlt hét pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta Gyurcsány fenyegetőzéséről, hogy ezen nincs miért meglepődni, „mégiscsak ezek kommunisták”.

 

„Ezt csinálták. Tehát amikor hatalomra kerültek Magyarországon, akkor elvették az emberektől, amijük volt. Hát ők csinálták a kuláklistákat, ők takarították ki a honvédségből a horthysta katonatiszteket, ők voltak azok, akik a rendőrség megalakításakor az egyébként fölkészült és szerintem jó minőséget képviselő korábbi rendvédelmet, a csendőrséget teljesen fölszámolták, ők voltak azok, akik megnyomorították a szellem embereit, ők vették el a szellemi szabadságot” – fogalmazott.