Rákay Philip és a lósz@r Makkosmárián

Az arra kirándulók, a közelben lakók és a templom látogatói kénytelenek szenvedni a rettenetes bűztől, azonban jelezték a Momentumnak az áldatlan állapotot.  Szemző Áron, Hajnal Miklós és Vadász Gábor, a Momentum politikusai utána néztek a problémának és a következőket állapították meg.

 

Eszerint a bűz okozója Rákay Philip lótrágyával teli, nyitott konténere. Philip, miután díjugrat a több százmilliót érő, összesen 10 600 négyzetméteres budakeszi telkein, lovainak ürülékét pedig ehhez a közterületen lévő, nyitott fedelű konténerhez viteti, ami ráadásul Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területen fekszik. Mivel ilyen területeken a hulladéklerakás szigorúan szabályozott és engedélyköteles, így a propagandista hulladéklerakása még törvénybe is ütközhet.

 

Ráadásul a konténertől 30 méterre található a budakeszi Angyalok Királynéja Kegytemplom, ami a Székesfehérvári egyházmegye egyik búcsújáróhelye. Az a Rákay Philip, aki magáról azt híreszteli, mennyire konzervatív és keresztény, valójában a saját telke melletti kegytemplom látogatását is tönkreteszi a lótrágya szagával.

 

Hajnal és Szemző videón is bemutatja a Rákay-birtok környékét és hogy, hogyan bánik saját környezetével a Megafon propagandistája!

 

A Momentum ezúton felszólította Rákay Philipet, hogy vitesse a lótrágyával teli konténerét a saját telkeinek valamelyikére.

 

Kertész Z István