Puzsér: „Tóth Gabi nagyjából úgy megtért keresztény, ahogy Baukó Éva zaklatott úrinő”

Puzsér vasárnap megjelent véleménycikkében a Hírklikken részletesen taglalja, hogy szerinte mi is a baj Tóth Gabi hirtelen jött vallásosságával és új klipjével. Rögtön azzal nyit, hogy az énekesnőt hivatalosan is leigazolta a NER, illetve azt ecseteli, mennyire őszintétlen és giccses lett az Az én szívem című dalhoz készült videó.

 

„A nemzeti együttműködés rendszere úgy igazol kulturális szereplőket, ahogy a Real Madrid labdarúgókat. Legfrissebb szerzeményük, Tóth Gabi kapásból be is jelentkezett a Kossuth-díjra egy országimázs-reklámfilm élményét keltő zenés videóval. Ritkán látni nyilvánosan ennyire hazug giccset – nehéz eldönteni, mi a hamisabb: a bulvárhisztérika Tóth Gabi népviseletben, szolid, keresztény parasztlány képében, amint barátságosan köszönti az ismerős plébánost; vagy az őt körülvevő közeg, mely mintha nem is Magyarország, hanem egy nyugat-európai skanzen lenne, ahonnan süt a liechtensteini jólét.”

 

Majd Puzsér az énekesnő markáns átalakulásait is számbaveszi:

 

„Kicsoda ez a Tóth Gabi? Egyszer Soroksári úti prostituáltnak öltözik, aztán meg etno-hímzéses, Váci utcai szuvenírbabának. Egyszer, csak egyetlenegyszer nem bírna esetleg normálisan felöltözni, ahogy a hétköznapi magyarok teszik? A gyalázatceleb, a médiahisztérika, a Való Világ és az Éjjel-Nappal Budapest című hulladékreality műsorok hangja többé nem éri be a nyilvánossággal, a jó ízléssel és a kultúrával – már a Krisztushoz való megtérést is meg kell gyaláznia.”

 

Ahogyan azt sem tartja őszintének, hogy egyik percben visszafogott vallásos anyaként jelenik meg, a Sztárban sztár leszek!-ben pedig merész, nagyszájú véleményvezérként.

 

„Ez volna a megtérés? Leveszed a kurvás szerkódat, felveszed a rakott szoknyát, és mehetsz is Sztárban Sztározni Jocival meg Majkával? Ezt vállalták a mártírok? Ez történt Pál apostollal a damaszkuszi úton? Értem én, hogy Tóth Gabi úgy érzi, valóban megtért, és igaza is van – csakhogy Orbán Viktor lábához tért meg. Persze ez is valami, csak nem kéne belekeverni a Jézus Krisztust.”

 

A cikket pedig azzal fejezi be, hogy Tóth Gabi pontosan úgy szolgálja ki a Közmédia és Orbán Viktor igényeit, ahogyan korábban az RTL Klubbal tette. Végül pedig Bukó Évához hasonlítja: „Tóth Gabi nagyjából úgy megtért keresztény, ahogy Baukó Éva zaklatott úrinő...” – idézi a Hírklikk-en megjelent írást a 168.hu.