Polt pribékjeinek arcképcsarnoka

smét indítványozta az ügyészség a pénteken este őrizetbe vett Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

 

Szanka Ferenc közölte, a főügyészség indítványa szerint a képviselőjelöltként szerzett mentelmi jog, amely miatt az előzetes letartóztatást meg kellett szüntetni, nem eredményezett változást azokban a körülményekben, amelyek az előzetes letartóztatást indokolják.

 

Így továbbra is fennáll Czeglédy Csabával szemben a több mint 6 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja, valamint a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye.

 

A politikust független képviselő-jelöltként csütörtökön délután vették jogerősen nyilvántartásba a Vas megyei 1-es számú választókerületben. Ezért az ügyészség döntött a nyomozás felfüggesztésesről, megszüntette a gyanúsított előzetes letartóztatást.

 

Miután a legfőbb ügyész indítványára a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát, az ügyészség a nyomozás folytatását rendelte el.

 

Személyes vagyona: a nagynyárádi családi ház, szőlő és présház, a siófoki lakás, valamint a pécsi lakás mellett Nagynyárádon, Sátorhelyen, Mohácson, Majson összesen hetven hektár szántónak, erdőnek, kertnek és szőlőnek a tulajdonosa, haszonélvezője.

 

Ezenfelül egy bólyi székhelyű kft. résztulajdonosa.

 

Becsülete, arca, gerince – nincs. Még résztulajdonban sem.