Pesty László a Novák-Varga-féle pedofilbotrány kapcsán már a Cosa Nostrát emlegeti

"95 százalékban Magyar Péter mellett állok. A maradék 5 százalékban sem ellene vagyok, csak lehet, 5 centivel többet kockáztatott, mint én” – mondta a Telexnek adott interjújában Pesty László. Hozzátette: hogy más is a helyzetük, mivel ő továbbra is védettebbnek érzi magát.

 

„Némelyek meg tudnának fojtani egy kanál vízben, de olyan múltam van a pártban, és annyit tettem, hogy egyszerűen bizarr lenne hozzám nyúlni (...) Petit viszont féltem egy kicsit. Ő nagyon aktívan tagja volt a mechanizmusnak – magyarázta az ősfideszes  Pesty, aki szerint inden okuk megvan arra, hogy ők ketten egyetértsenek. Az szerinte még nem merült fel, hogy felvegyék a kapcsolatot egymással, vagy együtt dolgozzanak valamilyen formában, de „nem látják a jövőt”.

 

A Cosa Nostrában és a ‘Ndranghetában pedig ott van az omertà, a hallgatás törvénye, annak a megszegését nem szeretik, és többnyire csúnyán honorálják.

 

Ez súlyosabb következményeket vonhat maga után” – összegzett Pesty László, aki szerint akár Magyar, akár ő felvillant ügyeket, azokat „mély kussolás követi a társadalom részéről”.

 

Pesty egyébként csütörtökre újabb ügyet ígért". És bár szerinte őt nyilvánosan nem tudja „a Fidesz sáros része” ezekért támadni, azért az agyonhallgatással bepróbálkoznak, és „Péternek is ezzel kell szembenéznie."