Partizzunk okosan!

Azzal viszont talán egyetért a kedves olvasó, hogy minden bulit öltöztet és hangulatosabbá varázsol a sok-sok bulizós kellék. Nem utolsó sorban fontos szempont, hogy a móka után egy nagy szemeteszsák segítségével a hadszíntérré vált lakás vagy egyéb terep rövid idő alatt rendbe varázsolható. Nem törik tányér pohár, nincs órákig tartó mosogatás, törölgetés, az élet gyorsan és egyszerűen áll vissza a normál kerékvágásba.

 

A Szoti játékbolt, ajándék áruházban minden ilyen szükséges kellék beszerezhető, nem kell még kimozdulni sem, hiszen online megrendelhető még az utolsó szalvéta is. A tányérok és poharak talán a legfontosabbak, de ne feledkezzünk meg a lufikról, ami a gyerekek partija esetén már-már kötelezőnek számít.

 

Ahány ország, annyi szokás

 

Tudta, hogy például Angliában az a szokás, hogy a szülinapi bulin megjelent gyerekeknek az ünnepelt apró ajándékokkal köszöni meg hogy eljöttek, és megünnepelték őt? Általában az üzletekben kapható kis party papírszatyorban adják át az ajándékokat, melyek a partikellékek között megtalálhatók az üzletek polcain.

 

Mik kerülnek a szatyorba?

 

Radír, buborékfújó, lufi, toll, világító tárgyak, például pálca, karika, partiszemüveg, egy-egy apró süti, de kerülhet bele köszönetmondó kártya is. Nincs rá szabály, a fantáziára van bízva, mivel lepjük meg a gyerekeket. Így aztán mindenki kap egy szülinapon ajándékot. Kedves szokás, azt gondolom.

 

Nem kell mindennek édesnek lennie

 

Bármilyen partiról is beszélünk, érdemes tudatosan ételt választani. Nem csak a boltok polcairól választva a sok édességet. Jópofa tálalással tehetünk a gyerekek elé gyümölcs- és zöldésgtálakat, de a házi készítésű édes és sós falatok is sokkal jobbak a boltokban kapható festett, túlcukrozott készítményeknél.

 

Játsszunk együtt

 

Partit, bulit, zsúrt ezerféle okból tarthatunk, természetesen nem minden esetben opció a játék. Ha azonban belefér a szituációba, mert például gyerekekről beszélünk, vagy kis családi összejövetelről, esetleg kisebb baráti társaságról, ne hagyjuk ki a játékokat sem.

 

Akár kártya vagy társasjáték is lehet, de találhatunk ki az alkalomhoz illő versengős feladatokat is, miközben igazán jól lehet mulatni, és emlékezetessé tenni az alkalmat. Készítsünk sok fényképet, és a belőlük készült vicces válogatás egy tetszetős albumba rendezve egy következő szülinapi ajándék is lehet.

 

(x)