Paranoia: „Megtámadtak a bevándorláspárti politikusok” – állítja Orbán

Orbán szerint ezek a „bevándorláspártiak” arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni

 

Az önmagát szemforgató módon buzgó kereszténynek jellemző miniszterelnök azt mondta, a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, „minden másról lehet beszélgetni”.

 

Az „üldözés” odáig fajul, hogy a Néppárt vezetője, Manfred Weber személyesen érkezik holnap Budapestre, hogy magyarázatot kapjon  minderről Orbántól.

 

„Orbán Viktor miniszterelnök kedden fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjét, és EP-választási csúcsjelöltjét Budapesten” – ezt maga Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár közölte hétfőn az MTI-vel.

 

Manfred Weber a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban jelentette be, hogy megbeszélést kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban.