Összeszedtük, mibe bukhat bele Orbán április 8-án

2010 november: Visszamenőleges hatályú törvények

 

98%-os különadót kell fizetni minden magánszemélynek 3,5millió, és minden közszférában dolgozó, 2 milliós végkielégítése esetén, 5 évre visszamenőleg. 4 év cirkusz, Ab, bíróság, EU, mindenki beszállt a cuccba, hogy kinyírják ezt a faszságot.

 

2010 december: Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése

 

Mivel az Ab kinyírta a FIDESZ 98%-os adótörvényét, ezért alkotmányt módosítottak, szóval az Ab csak akkor semmisítheti meg a költségvetésről, adókról, illetékekről és járulékokról szóló jogszabályokat, ha azok sértik az élethez, emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelmét, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsághoz, illetve a magyar állampolgársághoz fűződő jogokat.

 

2011 december: Nyugdíjpénztárak

 

14 hónapra elfüggesztették a folyósítást, miközben behazudták, hogy veszteséges üzletbe nyomja a nép a pénzét. Megnyitották a visszalépést, miközben befenyegettek, hogy aki marad, annak nem lesz állami nyugdíja. A nyugdíj-járulék hozzájárulás lett – magyarán adó – mi azért jó, mert az adóért nem jár ellentételezés. Ígértek tételes elszámolást, miből nem lett semmi, mint ahogy abból a 3000 milliárdból

 

3000 milliárd forint: Ez 833 333 db. új Suzuki Swift, vagy 6 976 744 iPhone X, esetleg 100 000 000 (százmillió!!!) csajt hívhatnál meg vacsorázni, Bp valamely felkapott helyére.

 

 

2012 január: 27% ÁFA

 

Varga Mihály úgy döntött, hogy a legjobb kiút a gödörből, az ÁFA 27%-ra emelése, amivel rekordot döntöttünk az EU-ban. Ezzel nagyjából 150 milliárddal többet fizetsz be évente te, és én, meg mindenki a költségvetésbe, amiből…

 

 2012 február: Alaptörvény

 

Nem volt alkotmányozási kényszer. Egy alkotmány konszenzussal épül, aminek készítésében részt vesznek az adott ország gondolkodói, párttól, nézettől, hittől függetlenül. Ezt az alaptörvénynek nevezett izéét, egy pali írta a konyhaasztalon, majd a parlament nagy sürgősséggel elfogadta, és azóta 6× módosítottak (a hetediket nem tudták megszavazni, mert elfogyott a 2/3.

 

2012 október: Nyerőgépek

 

Egy nap alatt söpörték el a komplett nyerőgép piacot. Ez közvetve, vagy közvetlenül 50-60 ezer családot érintett az országban. Így két kézbe került a komplett, évi 30 milliárdot hozó szerencsejáték piac, név szerint Andy Vajna, és a Szerencsejáték Zrt.

 

2013 május: Trafik törvény

 

300 milliárdos üzletet államosított Orbán, amivel 13 ezer értékesítőhelytől vette el a profitot, majd az erre épített koncessziót kiadta nagyrészt a saját lobbistáinak. 5-10 ezer munkahely mínusz. Szupi!

 

2013 június: Letelepedési kötvény

 

Rá kb. egy évre, már bukóban volt az állam, és 2017-re nagyjából 11 milliárd “veszteséget” halmozott fel, miközben a kötvényt árusító cégek 100 milliárdos profitot termeltek úgy, hogy azután nem fizettek adót. Bónuszként kb. nulla átvilágítást végeztek a kötvényvásárlókon, így annak lett eu-s útlevele, akinek volt erre pénze.

 

 

2013 július: Ángyán kilépése

 

A földtörvény megszavazását követően, a FIDESZ egyik legnagyobb koponyája, Ángyán József kilépett a fidesz-frakcióból. 2012-ben már lemondott a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkári posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok”, „spekuláns nagytőkés oligarchák” ellehetetlenítették a munkáját. Később többször is bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került.

 

MOL részvények visszavásárlása

 

Ez kérlek úgy került 500 milliárd (hitel) forintba, hogy azon a magyar állam az első hónapban 125 milliárdot bukott, és a felvásárlásnak tulajdonképp csak az orbáni nemzetállam érdekei miatt volt értelme.

 

2013 október: E.On felvásárlás

 

Az E.On felvásárlása 261 millárd forint volt, plusz amiről már nem is érdemes beszélni. A vásárlás előtt az MVM olyan előkészítő anyagot hozott nyilvánosságra, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar, mivel ezzel a bulival megvették a Gazprom hosszútávú nagykereskedői szerződését is, mi csak annyit tartalmaz, hogy a papíron akkor is ki kell fizetni a földgázt, ha a világ holnap átáll napenergiára. Ez még -330 milliárd veszteség, mibe ép eszű gazdasági szakember nem megy bele.

 

2013 november: Földbotrány, Kishantos

 

 

Az új földtörvénynek hála, a földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg. Figyelj, én komolyan mondom, ha ebbe belekezdek, akkor simán húsz oldal, és akkor lehet, még nincs benne az, hogy hány ezren vesztették el megélhetésüket, és milyen hosszútávú hatásai vannak (pl. a lejáró bérletek kapcsán)az egész komplett agrárszakmára. 

 

 

2014 január: Paks2

 

3700 milliárd. A megtérüléshez nagyjából 3× olyan drágán kellene árulnunk az ott megtermelt energiát, mint amennyiért most (tehát nem 10 év múlva, amikor ennek töredéke lesz) a németektől beszerezzük. Mivel annyiért nem lehetne árulni, így Paks2 veszteségét a kormány állja, az adófizetők pénzéből, szóval egyrészt fizetsz az áramért, meg adókban kifizeted annak az épületnek a folyamatos veszteségét, mi az ország 36%-ba nyomja az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a ruszkiktól drágábban vettük fel a hitelt, mint ha bejött volna az IMF. Tehát, egyrészt senkinek nem éri meg, másrészt elmaradnak Magyarországon a megújuló energiákkal foglalkozó fejlesztések (cégek, kutatás-fejlesztés, innováció, gyártás, millió munkahely).

 

2014 május: Narancsbőr

 

Ferenczi Krisztina (1950-2015) oknyomozó újságíró, és a Narancsbőr című kötete kb. annyira mozgatta meg a közvéleményt, mint egy timbuktui sáskajárás, pedig már e miatt is égnie kellett volna a fél országnak a megjelenést követő napon.

 

2014 július: Illiberális demokrácia

 

Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, 2014. július 25-én . Én ezt ITT már kifejtettem, szóval +18-as a cucc.

 

2014 október: Internet adó

 

Magyarország történelmének legviccesebb epizódja. Figyelj,, eddig elszórtunk 10 800 milliárdot, illetve 10,8 billió forintot. 2014 októberében bejelentette Varga, hogy minden megkezdett GB adatforgalom után be kíván vezetni 150 forint adót, erre úgy megy ki 30-40 ezer ember az utcára, hogy történelmünk legmenőbb tüntetését produkálják. Az bazdmeg, hogy a világ pénzét elszórja ez az idióta, miközben a keleti régiók bezuhannak a legelmaradottabbak szintjére, miközben tömegesen hagyják el az országot az írástudók, az nem számít. Ha megadóztatod az online pornót, a torrentet, és a Netflixet, akkor megdöglesz!

 

2014 november: Kitiltási botrány (NAV)

 

6 embert tiltottak ki Amerikából – többek között a NAV elnökét – mivel korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személynek titulálták. Annyira csúnya volt az úgy, hogy elővettek egy palit, valami étolaj áfa kamu lobbizással kapcsolatban, és minden mást besöpörtek a szőnyeg alá, Vida Ildikóval (NAV elnök) egyetemben.

 

2014 december: Kínai vasút

 

160 km vasúti szakasz, 750 milliárd forint, kínaiak építik (nem, nem lesz munkaerő hiány, mert nem kell magyar munkaerő). Hogy működjön, Belgrádból Pireuszba kéne vinni a vasútvonalat, minek teljesülésére annyi esély van, mint nekem, a lottó ötösre. Optimista számítások szerint 130 év a megtérülési ideje. Már onnantól kezdve, hogy nekem kihúzzák a lottó ötöst.

 

7500 milliárd forint elég lenne 8 823 db. budapesti új építésű penthouse lakásra, minden nyugdíjas 360 000 forintot kaphatna a karifa alá, vagy vehetnél 523 473 016 rúd párizsit.

 

2015 február: Forintosítás

 

Cél, hogy rögzített árfolyamon fizet az adós 5 évig, ha nem csúszik meg a részletfizetéssel, ami 20-25%-al csökkentette átlagosan a havi törlesztőt. Ha 5 éven belül következik be a rögzített árfolyam lejárta, onnantól az adós napi (!!!) árfolyamon törleszt, bónuszként piaci kamatozással fizetni kell a gyűjtőszámlán felhalmozott (tényleges-rögzített árfolyam=gyűjtőszámla), illetve a forintosítás miatt képződött tartozást.

 

A devizahiteles-törvény az úgynevezett megállapítási per lehetőségétől fosztotta meg az adósokat, mivel az addig sorban nyert perek, az árfolyamrés tisztességtelen alkalmazásáról szóltak. De akkor ki járt jól, ha az adós csak annyit érezhetett ebből, hogy kiegyensúlyozottabb a havi törlesztője (magyarán a bank semmit nem bukott)?

 

Matolcsy. Hiszen csak neki volt lehetősége a bankoknak odaadni azt a 9-10 milliárd eurót, méghozzá azt, mit ő cca. 20 forinttal olcsóbban szerzett meg (MNB a bekerülési összeggel számol, nem az aktuális árfolyammal). Tehát, rögzíted a bankok deviza árait, eladod nekik az olcsóbban megszerzett devizádat masszív forintgyengítés mellett, ezzel szerzel 150 milliárd profitot, de senki nem jár rosszul, mert bárhogy játszol, ha véletlen van veszteség az árfolyam ingadozásból, az felkerül a devizahitelesek gyűjtő számlájára, és tutira meg fogják téríteni neked 5 év múlva. Bankok-Állam= win-win.

 

 

2015 április: Questor botrány

 

A magyar állam – “a háta mögött a felügyeletet és elvileg az ország legjobb gazdasági szakembereit tömörítő Magyar Nemzeti Bankkal, a titkosszolgálatokkal és hadseregnyi jogásszal, tanácsadóval” – egyszer csak úgy döntött, hogy jó üzlet egy pilótajátékot űző cégcsoportra bízni Szijjártó Külgazdasági és Külügyminisztériuma alá tartozó cégek (pl. Magyar Nemzeti Kereskedőház) értékpapír-vagyonának egy részét, cca. 3,8 milliárdot. Ilyen kibaszott hátszéllel könnyű beszervezni kisbefektetőket, és az aktuális kuplerájt még nagyobbra növelni. A bennfentes kereskedés az egyik legkomolyabb tőkepiaci bűncselekmény. Itt ez abban mutatkozott meg, hogy Orbán előbb tudott a bajról, minthogy az kitört volna, majd abban a pillanatban kivetette a komplett állami befektetést a cégből, ezzel a bedöntve gyakorlatilag az egész bulit, majd “másnap” megdöntött minden rekordot a magyar állampapírok eladásából. Nem tud veszteni!

 

A Questor 201 milliárd adóssággal dőlt be, minden 2/3-a fiktív (csak Questor cetlin létező) részvény volt. A kisbefektetők szerint a bizalmat a 25 éves múlt mellett a „remek politikai kapcsolatok” is erősítették, tehát felteszed a kérdést, hogy hol volt az elmúlt 25 évben a MNB, és hogy lehettek jó politikai kapcsolatai egy tolvajnak?

 

2015 július: Bevándorlási hullám

 

Hat év alatt eljutottunk csak a nagy botrányokból 11 500 milliárdig + 211 milliárd stadionok + 220 milliárd TAO pénz, tehát kerekítsünk 12 ezer milliárdig, mit – valljunk be – el lehetett volna költeni másra is. Magyarország minden egyes állampolgára, az újszülöttől, a halálos ágyon fekvőig, adott Orbánnak 1,2 millió forintot, de ha azt veszem, hogy csak 4,4 millióan tartjuk el ezt az oszágot, akkor fejenként 2,7 millót adtunk Orbánnak az őrületeire.

 

Mielőtt kitörne a botrány, kell valami, mi eltereli a figyelmet. Bevált cucc évezredek óta, minden balhét el kell terelni valami nagyobb balhéval, és olyan jókor jöttek a menekültek Európa felé, hogy jobbkor nem is jöhettek volna. Elő lehetett venni a “mi védjük meg Európát a nemzeti, vallási identitásunkat fenyegető, lerombolni vágyó idegenekkel szemben!” című szlogent, feláldozva ezzel az – állítólagos – keresztényi alapelveinket.

 

2016 szeptember: Szélerőművek betiltása

 

Orbán elsődleges célja a Putyin-paktum zökkenőmentes lezárása, így a megújuló energia nagy szálka a szemében, minek okán meg kell tenni a lépéseket. Így vetett ki büntető adót a napelemekre, majd pár pillanat múlva betiltotta az egész országban a szélerőművek építését. Vagyis, nem így direktben, hanem olyan szabályzást tett közzé, hogy egyszerűen nincs olyan m2 ebben az országban, ahová fel lehetne húzni egy erőművet, de ha mégis ezt valaki kijátszaná, akkor egy olyan elavult technológiát használhatna, hogy hülye lesz, de akkor meg jön a katonaság, ki majd azt mondja, hogy honvédelmi képességeket csökkenti a cucc. Piaci szereplők évek óta kérték a szabályok megváltoztatását. Most megkapták… A magyar most épp mindenhol máshol építi az erőműveket, csak itthon nem.

 

2016 Október: Népszabadság elsikálása

 

Vagyis a médiapiac teljes átrendeződése, Orbán totális hatalma. Egész egyszerűen ezt ide nem lehet leírni, így jön az Index, és a A jobboldali média térhódítása Magyarországon De azért itt vannak a legutolsó címszavak:

 

Lázár Jánosról szóló cikkek megjelenése után 2014 júniusában menesztették az Origo főszerkesztőjét, majd sorra felmondtak az újságírók.

 

2015 februárjában Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral. Ezután kormánykritikussá vált a Hír TV és a Magyar Nemzet.

 

2015. szeptember elsején elindult a nyíltan kormánypárti Magyar Idők. Habony Árpádhoz köthető médiafelületek indultak meg rengeteg állami hirdetéssel: Lokál, Ripost, Faktor, 888.hu.

 

Andy Vajna 2015. október 15-én 7 milliárdos állami segítséggel megvette a TV2-t. A Tényekből kormánypárti revolvermédia lett.

 

Az Origót 2015 decemberében a Matolcsy-féle MNB-alapítványokból százmilliókhoz jutó New Wave Media vásárolta meg.

 

2016. október 8-án a Mediaworks kiadó puccsszerűen felfüggesztette a Népszabadság és a Nol.hu kiadását.

A Mediaworksöt a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus vásárolta meg. Kormányközelbe került rengeteg megyei lap és a Nemzeti Sport is.

 

A Class FM nem kapott új frekvenciaengedélyt, ezért 2016. november végén megszűnt. Az állami rádiókon kívül így nincs más olyan adó, ami az egész országban fogható lenne.

 

2016 november: Rogán botrány

 

Ez most egy kicsit szétesett rész lesz, mert kb. 4 napig ültem a témán, több esetben hányingerrel küszködve.

És csúcsra ért Antink körüli mizéria. Ezt a palit 2016-ban kihirdették Magyarország 7. legbefolyásosabbjának. A lapok. Az emberek meg azt nem értik, hogy vajon miért nem ül már valami hűvös helyen, arra várva, hogy a cellájáról lerohadjon a műanyag lakat. De miért is?

 

 

Rogánt gyűlölni onnantól számítódik, hogy béka feje van polgármestersége idején nem bírta eltitkolni az V. kerületi önkormányzati lakások durván áron aluli eladását (cca. 4 milliárdos profit került bűnözök kezébe). Egész egyszerűen nem ment. Az átlátszó pár év alatt kihámozta a cuccot, miből Rogán hófehéren hullott ki, és most jön a poén! Az Együtt alelnöke, Juhász Péter lebűnözőzte Tóninkat, illetve azt állította, Rogán bűnözőkkel üzletel. Az akkor már miniszter ezért személyiségi jog megsértése miatt indított ellene pert, amit 2017 januárjában elbukott, pl. az alábbi következtetések egyikével:

 

“A felperesi tevékenységgel kapcsolatos kritika, a tényeknek megfelelő következtetés nem lehet jogsértő.”

 

Sírsz, bakker, bár a cirkusz után jegelték a palit a választások után, de később úgy lett ebből a fickóból miniszter – ki attól a pillanattól szervezi, ellenőrzi és hangolja össze a kormány általános politikájának kialakítását – hogy még a csúcslaza vagyonosodási nyilatkozatait is végighazudta. Majd ezt a jó szokását (a nem mondok igazat, akkor sem, ha a mikrofon elé letesznek két tonna papírt, mi igazolja, gyökér vagyok) addig folytatta, míg engedték nyilatkozni.

 

Mindeközben, a reklámadós hadjárattal elindult a komplett médiapiac bekebelezése, és ezt az idiótát tették ki a porondra, hogy magyarázzon. Magyarázott, minek okán az RTL beleállt a témába, és nem csak őt, de a környezetét is szétszedte, miből a vak is látta, hogy biza itten mindenki lopik csúnyán, nem csak Anti. Ment valaki sittre? Nem, mert a nép nem kérte, ugyanis a nép ingyenes kerületi lapok általi agymosáson vett részt Rogán kormányzósága idején, mihez mondjuk ki kellett tömni a Mai Belváros című hírmondót 390, párhuzamosan a City nevezetű, „civil” egyesület által kiadott, Rogán családi lapnak becézett sajtóterméket cca 64 millióval.

 

Jaj, várj, mert közben ott van még a letelepedési biznicc (tudod, amihez olyan országokban alapítottak cégeket, ahol el lehet titkolni a vezetők személyét, és akik nem adóznak itthon a bevételük után), mit ki visz? Na ki? De, ez elhalványul, mert belekönyökölt a pali a netadóba, miközben fut a norvég-civil balhé – tudod, az alapítványos – és egyébként meg totál jó dolog lehet a szomszédjának lenni, hiszen milliárdos közbeszerzéseket, (gyűlölet) kampányokat, reklámokat tudsz nyerni ezáltal, vagy ha épp tőkebefektető lennél, akkor az állambácsi még megtol pár milliárddal, hogy kockázatosabb ügyletekbe kezd, mivel a pali miniszterelnöki kabinetfőnökként korlátlan (!!!) hatalommal, és költségvetéssel dolgozik.

 

Jön a bónusz, mert a srác feltaláló! 2017-ben 27 milliót szakított azzal a hihetetlen „találmányával”, hogy az kézi aláírásoddal szignáld digitális eszközön a vásárlásaidat. Nem tudom körülnézett-e előtte, de az van, hogy min. évtizede ezt már megtették a csomagküldők, és amúgy 2016-ban így fizettem a tokiói reptéren, szóval ha összeesküvés hívő lennék, akkor Tóninknak így passzoltak át gyenge 27 milliót valamiért, ami biztoskutyaúrisen, hogy nem találmány, de ha az is lenne, akkor megkérném arra, üljön egy számítógép elé, és vezesse le nekem azt az algoritmust, mi sokkal jobb, mint a banki, vagy postai gigacégek jelenlegi alkalmazásai.

 

ELÉG volt Rogánból!!

 

(A cikk teljes terjedelmében a zzzzuuuppp.hu oldalán)