Orbánt úgy lehet legyőzni, ha figyelmen kívül hagyjuk

Amiért is teljesen értelmetlen ennek még a tartalmával is foglalkozni, és még értelmetlenebb azon gondolkodni, hogy milyen manipulációkkal lehetne kijátszani az akcióit.

 

Az ő kijátszásának éppen az lenne a lényege, hogy a játszma résztvevői MEGSZÜNTETIK ŐT, MINT IGAZODÁSI PONTOT, és eszük ágában sincs azon gondolkodni, hogy na, vajon mi lesz a reakciója akár az egyik, akár a másik jelölt pozíciójának erősségére.

 

Egy manipulációkra épülő rendszert kell leváltani, és annak nem az ellenmanipuláció az útja, hanem a hangsúlyozottan manipulálatlan, egyenes stratégia.

 

Azt választod-e, kedves Választópolgár, aki másról sem tud beszélni, csak a politikai riválisáról, és arról, hogy ahhoz képest ő sokkal magyarabb, sőt, a legmagyarabb, vagy azt, aki a dolgokról, a téged is érintő elvekről, eszmékről, ügyekről, a problémák megoldásairól beszél, és akinek az érzelmei nem másokhoz képest léteznek, hanem azokkal a saját hivatástudatát vagy az elkötelezettségeit szokta átélni – ez itt a kérdés.

 

És nem az, hogy „jaj, most direkt nem arra szavazok, akire amúgy szeretnék, mert úgy számolok, hogy akkor majd az Orbán – mi a francot is fog lépni? Na erről még gyorsan megkérdezek három madárjóst és négy politológust, hogy valahogy mégis eldöntsem, mi jó nekem…”

 

Ne hülyéskedjünk már, mert úgy maradunk!!!