Orbán szerint csak azért ugrik be az antiszemitizmus, mert német újságíró kérdezi

„Minden nemzet más történelmet hord a puttonyában. Egy ilyen plakátról Magyarországon senkinek nem jut az eszébe az antiszemitizmus” – vázolta továbbá az általa újraírt történelmet a német újságírónak Magyarország miniszterelnöke.

 

És ezen a ponton Orbán Viktor csodálatos metamorfózison esett át: ahogy elmondta a fentieket, azonmód átalakult a Szabadság téren látható emlékművé, amely fennen hirdeti a magyar történelem hamvas tisztaságát, makulátlanságát és mentességét mindenfajta antiszemitizmustól, továbbá azt, hogy a magyar államnak nem volt felelőssége a holokausztban, a közel félmillió magyar zsidó haláltáborokba történő deportálásában.

 

Orbán tévedhetetlenül tudja, hogy a magyar nemzet milyen történelmet „hord a puttonyában”.

 

Ám mintha az Orbán hordozta puttonyon hatalmas folt tátongana, amelyen át kihullott ez-az, például azok a míves plakátok és karikatúrák, amelyekben egy egész ország gyönyörködhetett, s amelyeknek köszönhetően a lakosság kényelmesen és tévedhetetlenül rögzíthette azokat az ikonográfiai elemeket, ahonnan a Fidesz dizájnerei is táplálkozhatnak, mondjuk a Borsszem Jankótól a Magyar Futáron és a Virradaton át egészen a Magyar Fórumig. (A fent nevezettek kivétel nélkül magyar és nem német sajtótermékek.)

 

Szóval azért a magyar puttonyban is akad egy és más.