Orbán nyíltan megfenyegette Karácsony Gergelyt

Ezután a műsorvezető szóba hozta a polgármesterek felelősségét és a Pesti úti idősotthon ügyét, ahol a friss adatok szerint már 18-ra emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma.

 

Orbán erre közölte, hogy „ez egy olyan tény, amin nem lehet egyszerűen csak átlépni és nyilván nem maradhat következmények nélkül sem. De mindent a maga idejében.”

 

Majd hozzátette, hogy: „Tehát én azt mondom, rögzítsük azt, amit rögzíteni kell, és ma ne a felelősséget keressük, ma az összefogást keressük, ma a baj elhárításának a lehetőségét keressük, ma segítsük egymást. Aztán majd ha túlvagyunk az egészen, akkor majd térjünk vissza arra, hogy mi is történik az önkormányzati fenntartású idősek otthonában és hol milyen állapotokat találtunk.”

 

„Ezeket jegyzőkönyveztük, ez a jövő számára rögzítésre került, de most nem ennek van az ideje, tehát én a főpolgármester úrral is meg a többi polgármesterrel is a lehető legszorosabb és bajtársiasabb együttműködésre törekszem, mert a veszély nem múlt el. Most még nem a felelősséget kell porciózni, majd később.”