Orbán és a vezetőszár

Szerte a világon meghökkentek, amikor néhány napja Ilaria Salis-t, egy 39 éves olasz tanítónőt kéz- és lábbilincsbe verve pórázon parádézták egy budapesti bíróságon. Az sem világos hogy milyen vádakkal is tartja börtönben az Orbán rezsim a hölgyet.

 

Salis egy antifasiszta aktivista, “antifa”, aki Monza városából utazott egy éve Budapestre, hogy a Kitörés-napi újfasiszta összejövetel ellen tiltakozzon. Azt az Orbán rezsim, sokak meghökkenésére, engedélyezte. Salist letartóztatták miután előkerült egy videó amelyen állítólag rátámadt az újfasisztákra. 

 

A probléma az, hogy a hölgy ártatlannak mondja magát, és a videóból nem lehet megállapítani, hogy egyáltalán részt vett-e erőszakos cselekményekben. Ennek ellenére egy éve börtönben tartják Budapesten!

 

 

Még Orbán olasz szélsőjobboldali szövetségesei is felháborodottan tiltakoztak. Tajani külügyminiszter behívatta a római nagykövetet, Meloni miniszterelnök dühösen tiltakozott Orbánnál. Vége van a barátságnak.

 

Teljes a káosz, Orbán szélsőséges propagandája azt eredményezte, hogy hajtóvadászat indult mindenki ellen, akire ráaggatható a „libsi” vagy „antifa” jelző. Amikor a néhai író, Kertész Ákos Kanadába menekült Orbán felbőszített keretlegényei elől, Ábrahám Tibor és Szenthe Anna kanadai aktivisták Kanadában próbálták ellehetetleníteni őt.

 

A rezsim bel- és külföldi aktivistái pánikolnak, kétségbeesetten támadnak és próbálnak megfélemlíteni mindenkit. Orbán Putyinhoz hasonlóan börtönben tart már külföldieket is... A helyzet fokozódik.

 

(Kiemelt kép: Orbán és Meloni 2021-ben, Rómában)