Orbán és a hétköznapi fasizmusa

Olvasom, hogy a Fidesz felszólította(!) Karácsony Gergelyt, hogy „hívja vissza” a terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H.-t képviselő Bárándy Péter védőügyvédet, mert ha ezt nem teszi meg Karácsony Gergely, akkor ő is egy terroristát támogat. 
 
Na, szóval, a helyzet az, hogy fogalmam sincs, ki ez az Ahmed H., s mit követett el, de a bírósági tárgyalás végezetéig még a nagyokos Németh Szilárddal, Kósa Lajossal és Semjén Zsolttal erősített Fidesz-KDNP sem tudhatja, tudniillik éppen ezért vannak a bíróságok.
 
Másfelől csak jelzem a Fidesznek, hogy még Göringnek, Rudolf Heßnek, Rosenbergnek, Ribbentropnak, Keitelnek vagy mondjuk Eichmann-nak is volt védőügyvédje, minthogy mindenkit megillet a védelem joga (ez új lehet a Fidesz számára), ráadásul egyikük védőügyvédje sem vált nácivá, a magyarországi zsidók deportálójává, emberiség elleni vagy háborús bűncselekmény elkövetőjévé.
 
Aztán érdekelne, hogy Karácsony Gergely milyen alapon hívhatná vissza a független védőügyvédet, Bárándy Pétert? Azon az alapon, ahogy ezt az adott esetben a Fidesz megfellebbezhetetlen paranccsal és egy szokásos kis guszta megfélemlítéssel meg is tenné? Megkockáztatom: aligha volt a magyar történelemben olyan párt, amelyik ennyire hülyének és szellemileg a nulla szint alá leépültnek tekintette saját híveit. 
 
A Fidesz azzal a védelemmel keveri össze az egészet, amelyről a szovjet vagy a hazai koncepciós perek során az akkori jogtisztelő hatalom gondoskodott, s ahol a védőügyvédek teljes sikerrel és az ügyészséghez képest is nagyobb intenzitással képviselhették a vádat a védencükkel szemben.