Orbán: "A Jóisten nem véletlenül teremtette oda az embert, ahová született"

Ugyanezen okból pedig a Jóisten már egyáltalán nem vett részt senki megteremtésében azok után, hogy az első emberpárt – mint az emberiség reprezentánsait – megteremtette. Ez a részéről egyszeri gesztus volt, a hatodik napon, és ezzel a Teremtés, mint olyan, be is fejeződött.

 

A dolog egyszeriségét pedig a Biblia egyértelműen le is szögezte. Hiszen a "Megteremtette Isten az embert a maga képmására" mondat után rögtön ott áll, hogy az utódok "megteremtését" szépen kiszignálta az emberpárra: "szaporodjatok és sokasodjatok, töltsétek be az egész földet" – mondta nekik. Amiből nyilvánvaló, hogy azután már nem bíbelődött egyenként az emberek személyes megteremtésével. A továbbiakban a két, teremtett embernek már neki magának kellett a világra hoznia a többi embert, ráadásul a bűnbeesés retorziójaként nagy fájdalmak közepette. Vagyis aki már a Paradicsomból való kiűzetés után született, azt nem Isten formálta meg, hanem azt az anyja szülte.

 

Értem én, hogy Orbán borzasztóan szeretné, ha az ország népe mégis vevő lenne erre a mondatára, és minden embert – őt pedig különösen – Isten személyes teremtményének látna. Így aztán ő maga is az idők végezetéig zavartalanul élhetne abban az országban, ahová született. Sőt, akár olyan teremtmény lehetne, aki ennek a helynek minden hasznos jószágát begyűjtheti a születési helyére, konkrétan a felcsuti stadion mellé.

 

Sajnos azonban ez képtelenség. És nemcsak a feljebb leírtak miatt. Hanem mert ha mégis hajlamosak lennénk őt valami mindennél nagyobb, univerzális erő teremtményének tekinteni, az akkor sem a Jóisten lenne, hanem maga a Sátán.

 

Úgyhogy mindent összevetve Orbán akkor jár jobban, ha nem forszírozza ezt a „minden egyes ember személyesen Isten teremtménye” dolgot.

 

Így még lehet egy kis esélye rá, hogy amikor majd mégis minden elkezd a fejére dőlni, akkor marad, aki figyelmezteti a többieket: emberek, álljatok meg, hiszen őt is anya szülte.

 

Ki tudja, milyen kemény helyzetekben jöhet még neki jól ez a mondat.