Online pénztárgép útmutató kezdőknek

Ebben a cikkben az online pénztárgépekről lesz szó. Azoknak a kezdőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akik ebben a témában még egyáltalán nem jártasak.

 

Az online pénztárgépek használata

 

Az egyik legfontosabb szempont mindenképpen a megbízhatóság, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé folyamatos adatszolgáltatási kötelezettségeink vannak. Ebben nagy segítséget nyújthatnak az említett eszközök. Ha azonban valamilyen probléma folytán megszakad a kapcsolat, akkor abból komoly gondjaink lehetnek. Ez is fontos tehát az online pénztárgép használatánál, hiszen nagyon nem mindegy, hogy a rendszer mennyire megbízható. Szélsőséges esetben akár még egy nagyobb összegű bírsággal is számolhatunk, ami főleg egy kezdő vállalkozás esetén mélyen érintheti az embert, nemcsak lelkileg, de pénzügyileg is.

 

Mindenképpen érdemes tehát megbízható online kassza mellett dönteni, legalábbis, ha mindenképpen el akarjuk kerülni a büntetéseket. Nagy szerencse, hogy számtalan fajta közül választhatunk, amelyek nagy része csak funkcionális szempontból térnek el egymástól. Strapabírásban szintén nagy lehet a különbség, főleg ha nagyobb forgalmú vállalkozásról van szó, hiszen a gépnek bírnia kell a rendszeres használatot. A napi több ezer nyugtával nem minden eszköz bír el, nem tudja azokat kinyomtatni, főleg ha korszerűtlen, rossz minőségű. Egyes kasszák számára ez már túl nagy terhelést jelenthet, így a strapabíró és időtálló online kassza a legjobb megoldás. Ezek minden körülmények között megfelelő működést biztosítanak a vállalkozás számára.

 

Milyen online pénztárgép típusok léteznek?

 

A CMO minden piaci igényt figyelembe véve több konstrukciót is kidolgozott, így tényleg mindenki megtalálhatja a vállalkozásának megfelelő változatot. Lehetőség van többek között pénztárgépet bérelni, vásárolni mindenféle kötöttség nélkül, de vehetünk eszközt kedvezményesen, plusz fizetési megoldást bérelve hozzá, valamint ott vannak még a csomagos ajánlatok is.

 

Az egyik legegyszerűbb, ha béreljük a pénztárgépet, hiszen így kis költséggel üzemelhetünk törvényesen. Aki tehát nem szeretne egyszerre nagyobb összeget kiadni annak érdemes online kasszát bérelni akkor is, ha SoftPOS vagy QR kódos fizetési lehetőséget szeretne biztosítani a vásárlók számára. Itt a legolcsóbb csomagba tartozik egy asztali pénztárgép, 36 hónapos hűségidő, ráadásul a készüléke 6 hónap után megvásárolható.

 

Akinek ennél többre van szüksége, az választhatja a Best Free mobil csomagot, amibe hordozható pénztárgép tartozik, amit hűségidő nélkül bárki szabadon kibérelhet. Emellett örök garancia tartozik hozzá, így nem kell aggódni, ha esetleg tönkre mennek, hiszen azonnal biztosítva van a javítás vagy a csere. Vásárlás esetén szintén választhatjuk a havi díjas fizetési lehetőséget. A Combo299 pénztárgép csomag esetében kedvezményes áron vehetjük meg a gépet, ráadásul egy bankfüggetlen POS terminált kapunk, amit 24 hónapos hűségidővel szerezhetünk be a vállalkozásunk számára.

 

Mennyibe kerül ez nekünk?

 

Bármit veszünk, az egyik legfontosabb szempont az ár, ez biztos. A készülékek árában hatalmas lehet az eltérés, azonban ez főleg azért van így, mert egyes eszközök többre képesek, mint a nagy többség. Hozzá kell tenni, hogy nem mindenkinek van szüksége egy olyan kasszára, ami napi több ezer blokkot képes kiadni magából. Egy kis üzlet, kávézó, bolt számára bőven elegendő lehet egy alap változat, hiszen ennek segítségével is minden kötelezettségnek megfelelhetünk. Hozzá kell tenni, hogy sokszor egy jobb minőségű kassza sokkal jobban megéri a plusz befektetést, főleg, ha végleg megvesszük azt. Minden vállalkozás számára nehéz az elindulás, hiszen kezdetben rengeteg költséggel kell számolni, így döntő szempont lehet, hogy az online pénztárgép mennyibe kerül. Jó tudni viszont, hogy egyetlen gépért sem kell egyszerre egy 6 számjegyű összeget kifizetni, hiszen akadnak havidíjas konstrukciók, amik akár 2-3.000 forintért igénybe vehetőek.