Online is vehetünk autópálya-matricát

Persze ez már a múlt, hiszen a benzinkúton is bizonylatot kapunk, de erre sincs már szükség, hiszen az úthasználatot igazoló matricát néhány gombnyomással, az online térben is kényelmesen megválthatjuk.

 

E-matrica, kényelmesen

 

Az Autopalyamatrica.hu majd húszéves fennállása során folyamatosan azon dolgozott, hogy maximálisan kiszolgálja az autósok igényeit. Mindig arra törekedtek, hogy a vásárlók a lehető legegyszerűbben intézhessék ügyeiket. A cég oldalán a fizetős utak listája is elérhető, az ingyenes e-matrica térkép pedig kiszámolja a legoptimálisabb konstrukciót, azután pedig egyetlen kattintással indítja a vásárlási folyamatot.

 

A hírfolyamban a magyar autópályákkal és használatukkal kapcsolatos hírek mind megtalálhatók.

 

Ha felhasználói fiókot hoz létre, minimálisra rövidítheti a vásárlási procedúrát, hiszen az adatait így elég csak egyszer megadnia.

 

Tehát az autópálya-matricát is utolérte a 21. század, akár asztali számítógépről, akár okostelefonról vagy tabletről megnyitva, a rendszer összes szolgáltatása elérhető.

 

Csak a konstrukciót kell kiválasztani

 

Idén rengeteg a változás, ezért rendkívül fontos, hogy a megszokásoknak való engedelmeskedés helyett az autósok előbb tájékozódjanak. A B2 díjkategóriát például megszüntették, a buszok és lakóautók átkerültek a teherautókéval azonos rendszerbe. Sok az új fizetős útszakasz, idéntől Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyében is fizetni kell az autópálya-használatért.

 

Az e-matrica vásárlás folyamata

 

A matricavásárlás ma már online tényleg néhány kattintással kivitelezhető, főleg, ha regisztrált felhasználóvá válik, hiszen így az adatokat csak az elején kell megadnia, utána minden alkalommal csak az aktuálisan megvásárolandó konstrukciót kell kiválasztani.

 

Öt adat megadásából négy (felségjel, forgalmi rendszám, e-mail-cím és telefonszám) ezáltal megspórolható, a rendszer ezeket automatikusan beilleszti a kívánt helyre helyettünk. 

 

A regisztrált felhasználónak ezek után már csak az aktuális konstrukciót kell megadnia, és már léphet is tovább a fizetéshez. A vásárlás a visszaigazolás elektronikus postafiókba érkezésével zárul, amint ez megvan, nyugodtan felhajthat a fizetős útszakaszra.

 

Mód van arra is, hogy az indulási hely és az úti cél megadásával megnézze, hogy az országos érvényű matrica helyett hány vármegyei matrica vásárlásával szerezhet jogosultságot.

 

Ha 8-nál kevesebb vármegye területét érinti adott évben utazásai során, mindenképpen érdemes elgondolkodni, hogy az országos matrica helyett vármegyei matricákkal biztosítsa jogosultságát a fizetős útszakaszokra. A gördülékeny rendszernek köszönhetően ezt is néhány kattintással megteheti.