Öngyilkos kenguru rendezett véres horrordélutánt egy ausztrál farmon

A kenguru megmentői Norman Bates-nek keresztelték az állatot, Alfred Hitchcock Psycho című horrorjának főszereplője után, mivel az erszényes az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap, majd kente össze vérrel a falakat.

 

„Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna” — mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.

 

Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, ám az állaton látszott, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat. „Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman” — mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat olyan magasra ugrott, hogy még csak meg sem suhintotta a több mint két méter magas kerítés tetejét.

 

A kenguru, amely a szökést követően egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.

 

Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.