Olyan büntetést kapott Orbán, hogy simán hozhat neki a választási hajrában

Mert azt senki sem hiszi el, hogy a miniszterelnöknek egymillió forintot sem éri el a személyes vagyona – amint ez a vagyonbevallásában szerepel -, aki viszont elhiszi, az párás szemmel húzza be a Fideszhez az „x”-et, mert szegény emberrel ugyanolyan szigorú a hatóság, mint például Gulyás Mártonnal, hol itt a hiba...

 

Csütörtök délutáni ülésén ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért az elmúlt napokban több rendezvényen is gyerekek körében kampányolt azok szüleinek hozzájárulása nélkül – értesült az Index. Orbánt a további jogsértéstől is eltiltotta az NVB.

 

Semmilyen hasonló nem történt az elmúlt két ciklusban. Csak most. S véletlen a kampányhajrá utolsó hetében, amikor a kormány foggal-körömmel tépi a húst, csak hogy megtartsa pozícióját.

 

A törvénysértés miatt Orbánnak 350 ezer forintos büntetést kell fizetnie. Az NVB az ügy miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

 

Az NVB meglepő döntését az tette lehetővé, hogy a testület a nemrég egészült ki az országos listát állító pártok jelöltjeivel, így a kormánypárti tagok kisebbségbe kerültek.