Novák Katalin Katarba menekült a pedofilbotrány elől

A helyszínen nézte végig a magyar férfi vízilabda-válogatott Kazahsztán elleni győztes mérkőzését a vizes világbajnokságon – a lap külön kiemelte, hogy a köztársasági elnök a mérkőzés előtt a lelátón énekelte a magyar himnuszt.

 

A meccset egyébként a vb-címvédő magyar válogatott nyerte a kazahok ellen 28-1-re. A magyarok kedden várhatóan az Ausztrália–Franciaország-összecsapás győztesével játszanak majd a négy közé jutásért.

 

A meccsnek egyébként kevés sportértéke volt, a vb-címvédő magyar válogatott 28-1-re ütötte ki a kazahokat. Varga Zsolt szövetségi kapitány csapata ezzel megnyerte csoportját, és bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe. A magyar csapatnak így lesz egy plusz pihenőnapja. Kedden várhatóan az Ausztrália–Franciaország-összecsapás győztesével játszanak majd a négy közé jutásért – írta az MTI.

 

A Sándor-palota korábban azt közölte, hogy Novák Katalin hivatalos látogatásra utazik Katarba. Az államfőt katonai tiszteletadás mellett fogadja majd Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír. Novák 2023. augusztus 21-én fogadta Katar emírjét a Sándor-palotában, aki akkor viszontlátogatásra hívta az Öböl menti országba.

 

 

A közvélemény napok óta találgatja, hogy Novák Katalin miért adott kegyelmet a tavalyi pápalátogatás ürügyén a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását.

 

Novák Katalin egy kedd délelőtti sajtótájékoztatón csak annyit reagált, „undorodik a pedofíliától”, az ő elnöksége alatt nem lesz kegyelem a pedofiloknak, és a jogszabályok szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános. Az ellenzéki pártok ezután elkezdték követelni a köztársasági elnök lemondását.