Niedermüller Péter félreáll, ha nem ő a legnépszerűbb jelölt

A DK-s politikus az alábbi közleményében közli: szétvágná a gordiuszi csomót.

 

„Fontos kezdeményezéssel kerestek fel az erzsébetvárosi lakók. Ahogy én is, ők is azt szeretnék, ha október 13-án leváltanánk Vattamány Zsoltot és a fideszes városvezetést. Ehhez természetesen az kell, hogy csak egyetlen ellenzéki polgármesterjelölt, a legesélyesebb induljon a választáson, az esélytelenek pedig visszalépjenek a javára.

 

Az erzsébetvárosiak azt találták ki, hogy csináltatnak egy kerületi közvéleménykutatást egy elismert kutatóintézettel, és azt kérik az ellenzéki jelöltektől, hogy fogadják el a kutatás eredményét, az esélytelenek pedig lépjenek vissza az esélyes jelölt javára. Én igent mondtam a felkérésre.

 

Nekem erzsébetvárosiként valóban a Fidesz leváltása a legfontosabb, éppen ezért vállaltam, hogy ha nem én vagyok az, akkor visszalépek a legesélyesebb ellenzéki polgármesterjelölt javára. Csak akkor tudjuk legyőzni a Fideszt, ha egy az egy ellen vesszük fel a harcot Vattamány Zsolttal, mindannyiunk felelőssége, hogy végül csak a legesélyesebb ellenzéki jelölt induljon el!

 

Nagyon remélem, hogy a kerületben elindulni szándékozó másik két ellenzéki jelöltnek is a Fidesz legyőzése a célja és vállalják, hogy ha elkészült a kutatás, akkor visszalépnek a legesélyesebb jelölt javára.

 

Kollégák, itt az idő bizonyítani: csak a Fidesz legyőzése és Erzsébetváros fejlődése számít, nem az önös érdekek és a politikai karrier. Én megtettem" - határozott lépéséről Niedermüller Péter, az erzsébetvárosi közös ellenzéki jelölt.