Neonácik már sortűzzel fenyegetik az ellenálló SZFE-hallgatókat

„Nem vagyok ijedős, ha csak nekem írogatna kajla hajlamából fakadóan a náci, fel se venném. Azonban amikor valaki a nyilvánosságban fogalmaz meg olyanokat, hogy sortűzzel megy az egyetemet elfoglaló diákokhoz, az már nem magánügy. Ott hiheti valaki egy sérült tinédzser kirohanásának, mert nincs tisztában azzal, hogy az ember, aki írta, valóban náci. De nekem elmondta. Nem tudom mi a helyes ilyenkor, értesíteni a rendőrséget, vagy hagyni, de nem venném a lelkemre, ha mégis valós fenyegetés lenne, amit én lazaságból elengedek a fülem mellett. Ezért gondoltam megosztom veled” – írta szerda délutáni posztjában Juhász Péter.

 

Megszólalásának apropóját eredetileg az váltotta ki, hogy Vidnyányszky kedd esti – szokás szerint – sértődött hangvételű, ATV-nek adott interjújában közölte: „Karsai Györgynek én nem fogom soha tudni elmagyarázni, hogy mi a nemzet, meg a haza, meg a kereszténység, mert alkalmatlana arra, hogy befogadja azt, amit én gondolok. A gondolkodása ebben a tekintetben kizárólagos és kirekesztő.”

 

Juhász, mint a Tilos Rádió egyik műsorának vezetője az adás kapcsán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait támogató posztja alá írta be egy – Juhász megfogalmazása szerint - a magát nácinak valló figura, hogy "már visszük is a sortüzet":

 

"tudom h nektek a tenyek es az igazsag rendkivul kenyes tema, hiszen..zsidok ti mindig hazudtok..szoval ha ugy vesszuk peter akkor penzt kene h adjal..jo szokasod szerint.. muhaha..de ettol most eltekintven nyomatekositva jelzem h az a 70ev amit kaptatok tul sok volt.a nepharag lesz az a jelenseg ami majd segit a betegseget megszuntetni.

 

ja es peter imadom h a Nàci szot megint divatba hoztatok. zsenialis!ennek az egyenlore csak szepen csengo szonak hamarosan ujra ertelmet is keritunk egyutt kozos erovel!tortenelmet csinalunk.. na mit szolsz?! ha engem kerdezel ennel magasztosabb dolgot el sem tudok kepzelni.." – idézte szöveghűen az „üzenetet” Juhász Péter, majd hozzáteszi:

 

„Én addig levonom a következtetést, hogy van összefüggés aközött, hogy Vidnyánszky lezsidózza a kollégáját, a vérnáci meg tettrekész. Ezt egy rendező is biztosan tudja. Vagy ha nem, akkor ne akarjon tudást és követendő morált átadni fiataloknak. Mert a finom zsidózásból lesz a durva zsidózás, a durva szavakból meg a tett. Csak idő és habitus kérdése./.../ MI meg valószínűleg nem tudjuk soha elmagyarázni Vidnyánszkynak, hogy mi a nemzet. Már csak ezért is takarodjon az SZFE közeléből!”