Nemi megkülönböztetés a teniszben is..?; Levette a dresszét, megbüntették Alize Cornet-t

A második és a harmadik szett között a teniszezők a hőségre való tekintettek kaptak néhány perc pihenőt, amelyről a világranglistán 31. francia fordítva felvett pólóban tért vissza. Amikor észrevette, hogy a felsője eleje van hátul, hátat fordított játékostársának és a játékvezetőnek, és gyorsan megigazította a szerelését: levette, majd újra belebújt. Az egész csupán néhány másodpercig tartott, ez alatt rövid ideig látszott a fekete sportmelltartója.

 

A férfiak mérkőzésein az ilyesmi szokásos, rendszeresen kapják le az átizzadt pólójukat, hogy frisset vegyenek fel, vagy akár így ünnepelve a győzelmüket. Büntetlenül. Cornet-nak viszont jelezte a bíró, hogy megsértette a szabályzatot, ezért figyelmeztetést kap.

 

A történteken sokan felháborodtak, és kiálltak Cornet mellett és a megkülönböztetés ellen, köztük Andy Murray édesanyja, Judy Murray is.

 

A francia teniszező nem sokkal az után kapta a figyelmeztetést, hogy a francia nyílt teniszbajnokság szervezői bejelentették: nem engedélyezik, hogy a következőkben bármelyik játékos Serena Williams "macskanő"-szereléséhez hasonló ruhában lépjen pályára a Roland Garroson. Erre válaszul Williams az amerikai verseny első napján fekete tütüben játszott.

 

Miután a női teniszszövetség, a WTA is jelezte, nem fair, hogy Cornet ilyesmi miatt figyelmeztették, a US Open szervezői közleményt adtak ki, amelyben azt írták: sajnálják a történteket.