Nem leszünk (putyini) gyarmat – vagy de

Aztán rohamtempóban Magyarországra költözik az egykori KGST bank, aminek igazgatótanácsának elnöke az a 64 éves Nyikolaj Koszov, aki másfél évtizedet töltött szovjet külügyi szolgálatban, majd vezető beosztásokban dolgozott orosz állami cégeknél. Oknyomozó portálok szerint édesapja, idősebb Nyikolaj Koszov a múlt század hetvenes éveitől kezdve vezette a KGB magyarországi részlegét, az édesanyja, Jelena Koszova pedig 1949-től szovjet kémként részese volt az amerikai atomtitok ellopásának.

 

Apróság, de nem elhanyagolható szempont, hogy a bank orosz alkalmazottai diplomáciai mentességet élveznek. Nos, felvetődött bennem egy gondolat: úgy látom Orbán úgy táncol ahogy Putyin muzsikál neki a Kreml-ből.

 

Szinte minden uniós tagország viszonya fagyos Moszkvával, ellenben a magyar kormány már-már kebelbaráti viszonyban van Putyinnal. És úgy vélem - nem ok nélkül. Nem, nem a gáz miatt, sokkal inkább azért mert Orbán zsarolható.

 

Ez pedig Putyinnak kapóra jön, hogy bomlasztani tudja az uniót. Orbán pedig mániákusan ragaszkodik a hatalomhoz, így tökéletes párost alkotnak.

 

Ami azonban igazán félelmetes számomra, hogy a magyar emberek elfelejtették hogy az oroszokkal lepaktálni soha nem kifizetődő  Elfelejtették, hogy ha az orosz akar valamit nem kéri egyszerűen elveszi.

 

Soha nem hittem volna, hogy meg fogom élni azt hogy fideszesek éltetni fogják Orbánt amiért Putyin seggét nyalja.

 

Belementek egy olyan atomerőmű megépítésébe ami valójában soha nem fog megtérülni s amelynek hitelét még a gyerekeitek is fizetni fogják.

 

Egykoron az oroszok tankokkal mentek Magyarországra, ma egy bankkal. A többit mindenkinek a fantáziájára bízom.

 

T.Melinda – Gond-olkodó