Nem állt szóba a Bajcsy-Zsilinszky kórház vezetője az LMP-s politikussal

A politikus azt szerette volna megtudni a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház főigazgatójától, hogy mitől alakult ki a rábízott intézmény közel egymilliárdos adósságállománya, továbbá milyen lépéseket kívánnak tenni, hogy a sürgősségi osztályon ne kelljen hosszú órákig várakozni a betegeknek, és most mennyi az átlagos várakozási idő.
 
A képviselőnő arra is választ várt volna, milyen megoldást találnak arra a tarthatatlan állapotra, miszerint a CT és MR vizsgálatokat ne az udvaron álló kamionban végzzék, illetve  hogyan oldják meg az egyre növekvő orvos és ápolóhiányt, miután közel 20 orvos és ugyanennyi ápoló hiányzik az intézményből?
 
Demeter Márta hírportálunknak is megerősítette az esettel kapcsolatos sajtóközleményét, miszerint már másodszor mondta le Bodnár Attila főigazgató a személyes találkozás lehetőségét, méghozzá minősíthetetlen hangnemben. Továbbá egyetlen munkatársának sem engedélyezte, hogy válaszoljon a kórház működésével kapcsolatos kérdéseire.
 
Kép: illusztráció 
 
Ezt az állapotot az LMP képviselője úgy összegezte, tűrhetetlen, hogy egy közpénzből fenntartott közintézmény közpénzből fizetett vezetője úgy gondolja nem köteles az emberek képviseletében eljáró országgyűlési képviselőt fogadni és rajta keresztül tájékoztatást adni az intézmény működéséről azoknak az embereknek, akiknek az egészségügyi ellátásáért felelős.
 
Demeter Márta a fentieket figyelembe véve, a betegek és az elképesztő túlterheltség mellett is tisztességesen dolgozó orvosok valamint az ápolók miatt azonnali választ vár illetve kezdeményez a kórház főigazgatójától és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetésétől. A képviselőnő azt is elmondta nekünk, hogy egy országgyűlési képviselőt egy közintézménynek, illetve annak vezetőjének kötelessége fogadnia, és a köz érdekében feltett kérdésekre válaszolnia. „Nemrég a szombathelyi kórházban jártam, ott sem örültek kifejezetten a látogatásomnak, de azért leültek velem beszélgetni. Tehát az ország bármely területére igaz ez a köz érdekében biztosított jogosítványom, nem csak ott, ahol képviselő-jelölt vagyok, mint Kőbányán” mondta Demeter Márta.
 
 Kerestük Bodnár Attila főigazgatót is, titkárnője visszahívást ígért, amely azonban lapzártánkig nem történt meg. Amint jelentkezik a főigazgató a véleményével, azt azonnal közöljük.
 
Kertész Z István