Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak

A távozását bejelentő posztja alatti kommentben üzent Nagy Bandó András az ATV műsorvezetőjének. Somos András azután közölte, hogy felfüggeszti televíziós tevékenységét, miután vitatható és félreérthető kijelentést tett a pedofilokról a Szigorlat című műsorban.

 

Somos Kaleta Gáborral kapcsolatban jegyezte meg, hogy a volt perui nagykövet nem pedofil, dacára annak, hogy elítélték mintegy 19 ezer, fiatalkorúakat ábrázoló, szexuális tartalmú felvétel birtoklásáért. Ezzel éles vitába keveredett a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Márki-Zay Péterrel.

 

A tévés ellen a történtek után fegyelmi eljárás indult, de meg sem várta ennek lezárultát, hanem bejelentette távozását. Somos András facebookos bejegyzése alatt felbukkant Nagy Bandó András is. A humorista megemelte kalapját Somos döntése előtt:

 

„András, ha ebben az országban mindenki Hozzád hasonlóan tenne, s az elkövetett hibákért lemondana, kiürülne minden intézmény. A hiba nem bűn, csupán emberi dolog. Most egy hibázó távozik (most így áll…), és a bűnöket elkövetők marad(hat)nak a posztjukon (e percben…). Pedig a hibázás megbocsátható, a bűn pedig elítélendő. Kalapot emelek, de remélem, még meggondolod.”