"Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok"

Zolnai Sándor négy éve csaknem 300 előtt millió forintos uniós támogatást nyert el egy gombatermesztő üzemre Csákváron. Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője 2020 decemberében azt mondta, hogy az üzem legkésőbb 2021 elején szerkezetkész állapotba kerülhet.

 

De nem került: a csarnok jó ideje félkész állapotban áll. Zolnai szerint a projekt félbehagyása mögött a kivitelezővel támadt elszámolási vita áll, de a folyamatban lévő polgári peres eljárásokra hivatkozva erről nem árult el több részletet.

 

Zolnai a lap érdeklődésére most azt írta, a beruházás folyamatban van, újabb határidő-módosítást kért, amelynek elbírálása folyamatban van. Megemlítette, hogy volt olyan alvállalkozó, aki a "mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” kijelentéssel tűnt el.

 

A képviselő szerint – az általa meg nem nevezett – generálkivitelező nem végezte el a megegyezés szerinti feladatot, ezért kötbérigényt nyújtott be ellene, a kivitelezői szerződést pedig felmondta. Azóta új kivitelezővel és befektetővel dolgozik.