Miután teleszórták az országot és a postaládákat, kénytelen beszüntetni a Soros-Juncker plakátkampányt a kormány

Mint hozzátette, a magyarok számos alkalommal kinyilvánították, hogy a kormány a keresztény kultúra védelmezésére szegődött, ezért a migrációt meg fogják állítani. A plakátkampányt védve leírta még, a magyar embereknek tudniuk kell a brüsszeli bürokraták migrációt támogató terveiről.

 

Mint ismert, az Európa Néppárt európai parlamenti csúcsjelöltje, Manfred Weber több alkalommal is kérte a magyar kormányt, hogy függessze fel a Brüsszelt támadó kampányt, illetve szolidaritást várt el Orbán Viktortól.

 

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje a Spiegel német magazinnak azt mondta, a magyar kormánynak azonnal be kell szüntetnie a tájékoztató kampányt, Orbán Viktornak pedig bocsánatot kellene kérnie.

 

Mindeközben Gulyás Gergely és Balog Zoltán titokban Berlinbe utazott és a CDU vezetőinek megígérte, hogy a nemzeti ünnepig lekerülnek a poszterek a magyar utcákról, és utána már nem provokálják semmivel sem az Európai Uniót, sem pedig a Néppártot.

 

Felmerült az is, hogy a Fideszt több Európai Néppárt-tagszervezet is ki akarja zárni a pártcsaládból, de ezt például a német parlamenti alelnök ellenezte.

 

Weberen kívül a német keresztény nagypártok és maga Angela Merkel kancellár is élesen kritizálták a magyar kormányt a Brüsszel-ellenes plakátok miatt, szolidaritásáról biztosítva a plakátokon megjelenő Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnököt.

 

(forrás: szabadhir.hu)