Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?

Izgalmas jövő áll előttünk

 

Ami egyszerre nyithat meg új lehetőségeket, de akár ijesztő is lehet azok számára, akik nem szeretik az ismeretlent és a gyorsan változó körülményeket. A kereskedőknek ez egy olyan terület, ami állandó stresszforrás is lehet, hisz folyamatosan figyelemmel kell kísérni az új technológiák megjelenését, valamint azok hatását a jelenlegi piaci, gazdasági helyzetre mind lokálisan, mind globálisan. A BizPay által nyújtott Worldline szolgáltatások ebben segítenek eligazodni, valamint megtalálni azt a pénzügyi megoldást, ami a legjobban illeszkedik a vállalkozás igényeihez.

 

A pénzügy világában jelenleg is sok új technológia van jelen, amelyek már egyre jobban terjednek. Ez a kívülállók számára nagyon izgalmas lehet, de a kereskedőknek sokszor fejfájást is okozhat. Ott van például a blokklánc és a kriptovaluta, ami az e-kereskedelem lehetőségeit is szélesebbre tárja, de új kérdéseket is felvet. Hogyan lehet bekapcsolódni az újdonságokba? Mi az előnye ebben a kereskedőnek? Milyen veszélyeket rejt magában egy-egy új technológia?

 

A kriptovaluta pár évvel ezelőtt még igazi újdonságnak számított és senki nem tudta, hogy a gyakorlatban mit is lehet tőle várni. Még mindig nem egy széles körben elfogadott fizetési mód, de egyre több vállalkozás fogad már el kriptovalutát is a tranzakciók során. Az online startupokra és nemzetközi ügyfelekkel foglalkozó vállalatokra ez már nagymértékben igaz.

 

Az új technológiák megváltoztatják a bankok szerepét?

 

A blokklánc lényegében a kriptovaluta mögötti technológiát jelenti, aminek számos más felhasználási területe is van. Például biztonságosan és átláthatóan lehet rögzíteni az egyes tranzakciókat. Forradalmasíthatja azt, ahogy a tranzakciókat kezeljük, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat és szektort is.

 

A bankok szerepe is megváltozhat, mivel a peer-to-peer fizetések lehetővé teszik a magánszemélyek számára, hogy úgy utaljanak pénzt, hogy az nem bankon vagy más harmadik intézményen keresztül történik. A bankok nem fognak eltűnni, de egyértelműen alkalmazkodniuk kell az új helyzethez.

 

A blokkláncon túl

 

Természetesen a kriptovaluta és a mögötte álló blokklánc “csak” két olyan technológia, ami a közeljövőben nagy hatással lehet a pénzügyi szektorra, a gazdaságra és a kereskedőkre. Az új technológiák mindig új lehetőségeket is hoznak magukkal, de ez nem jelenti azt, hogy hosszú távon mindegyik életképes lesz. Már a blokklánc is hatalmas változáson esett át az elmúlt években, ahogy egyre népszerűbb lett.